VUČIĆ: Moj sin nije upisao fakultet, biće radnik!
Foto: Nemanja Pančić

Mandatar ponosan na odluku svog naslednika

VUČIĆ: Moj sin nije upisao fakultet, biće radnik!

InfoBiz -

ARANĐELOVAC - Premijer Aleksandar Vučić poručio je danas da je za srpsku privredu veoma bitno dualno obrazovanje, jer se preduzetnički duh stiče već kod tinejdžera.

On je novinarima u Aranđelovcu, gde je otvorio novu fabriku domaće kompanije Bekament, rekao da fabrikama u Srbiji nedostaju radnici u proizvodnji i da je to najveći problem.

"Fabrike ne mogu da nađu ljude koji hoće da rade u proizvodnji", primetio je Vučić, dodajući da je to slučaj i u Bekamentu. Svi bi, prema njegovim rečima da se zaposle, ali niko neće da radi u proizvodnji, jer nismo tako decu vaspitali. S tim u vezi je izrazio očekivanje da će njegov sin, pošto nije upisao fakultet, postati radnik, dodajući da veruje da će u tome biti uspešan.

Zamolio je medije da, kada stručnjaci iz Švajcarske budu došli u Srbiju da predstave svoj model dualnog obrazovanja, prenesu sve prednosti tog sistema.Ponovio je da se dualnim obrazovanjem podstiče preduzetnički duh u tinejdžerskom dobu, te da se na taj način sprečava da se izgubi cela generacija.

Za realizaciju dualnog obrazovanja, kako je dodao, potrebno je mnogo kompanija koje su zainteresovane, ali i hrabar ministar prosvete, koji će se suprostaviti svakom pitanju koje će da usledi na opasku: da li nešto sme ili može da izdrži.

Konstatovao je da će u naredbnom periodu ministarstva prosvete, poljoprivrede i zdravlja biti ključna, što, kako je primetio, do sada nije bio slučaj u Srbiji, jer su se u ta ministarstva postavljali partijski ljudi. Danas, kako je naglasio, moramo da radimo na reformama u prosveti, kako bi privreda bila najuspešnija.Srbija, podsetio je, daje najveće podsticaje u Evropi, a trenutno vlada radi posebno na podsticanju start-apova, kako bi se stanovništvo nmavelo da razmišlja o osnivanju sopstvenih kompanija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track