(VIDEO) DOBRE VESTI ZA VOZAČE: Puštena u saobraćaj deonica auto-puta Kragujevac - Batočina
Foto: Printscreen YT

Dužina od 6 kilometara

(VIDEO) DOBRE VESTI ZA VOZAČE: Puštena u saobraćaj deonica auto-puta Kragujevac - Batočina

InfoBiz -

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i v.d. direktora JP ''Putevi Srbije'' Zoran Drobnjak pustili su u saobraćaj deonice autoputa Kragujevac - Batočina.

Potpredsednica vlade u tehničkom mandatu Zorana Mihajlović izjavila je danas da će glavni kriterijumi za novu vladu biti rad i rezultati.

"Mandatar Aleksandar Vučić jasno je rekao, a svako od nas se sa tim slaže, da su rad i rezultati glavni kriterijumi za novu vladu. To je uvek kriterijum, odnosno ono što je vlada radila u prethodne dve godine", rekla je Mihajlović nakon što je otvorila deo autoputa Kragujevac - Batočina u dužini od šest kilometara i najavila da će do kraja sledeće godine biti završen ceo autoput.

Na pitanje šta očekuje od pregovora sa Socijalističkom partijom Srbije, Mihajlović je rekla da je Predsedništvo SNS dalo mandat predsedniku stranke Aleksandru Vučiću da razgovara sa SPS.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"To ćemo videti nakon tih razgovora šta su se dogovorila dva predsednika SNS i SPS", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala i da bi bilo dobro dobro da se rezultati vide u svim resorima.

Govoreći o rezultatima u svom resoru, Mihajlović je rekla da je završeno 150 kilometara autoputa i da će ove godine biti obnovljeno 200 kilometara puta.

"Kad je reč o putevima, uvek može brže i bolje, ali trudili smo se u prethodne dve godine da pokrenemo sve projekte. Ne postoji projekat koji nismo ubrzali najviše moguće", navela je Mihajlović.

Ona je napomenula da su u prethodnom periodu uzimani krediti a da nije bilo projektne dokumentacije, tako da je uvek bilo kašnjenja na početku što je i kasnije, tokom njenog mandata, usporavalo projekte.

Mihajlović je istakla da građani, pre svega, očekuju da vide rezultate u svakom resoru, na primer, da ne čekuju dugo presude, kad je reč o sudstvu, zatim da imamo uređeno zdravstvo, kulturu, prosvetu i drugo.

"Mandatar Aleksandar Vučić je posebno istakao obrazovanje, čemu će vlada pokloniti posebnu pažnju. Sve drugo što se govori, a da nema rezultata, u stvari je zamagljivanje neuspeha", rekla je Mihajlović.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u tehničkom mandatu je naglasila da građani vide da se u njenom resoru radi jer se ministarstvo rukovodilo time da ne treba da postoji nijedan deo Srbije koji je odsečen.

Kako kaže, turizam je velika mogućnost Srbije, ali osnovni preduslov za njegov razvoj je infrastruktura.

Ona je poručila da ima dovoljno novca, ali da je ranije problem bila loša koordinacija, nedostatak dokumentacije i prioriteta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track