U DOGOVORU SA MMF: Vlada Srbije usvojila ciljeve do 2018.
Foto: Dado Đilas

Pismo o namerama

U DOGOVORU SA MMF: Vlada Srbije usvojila ciljeve do 2018.

InfoBiz -

BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je danas Pismo o namerama kojim se prihvataju revidirani ciljevi i mere ekonomske politike za period 2016-2017, dogovoreni sa MMMF u okviru četvrte i pete revizije aranžmana iz predostrožnosti kao i teksta Memoranduma o ekomomskoj i finansijkoj politici sa tehničkim memomrandumom o razumevanju.

Srbija se ovim dokumentom obavezala da ostaje posvećena sprovođenju mera predviđenim aranžmanom.U njemu je opisan dosadašnji napredak i dat pregled ekonomskih mera koje predstoje.

Srbija je uspešno realizovala i premašila dosadašnje ciljeve u vezi sa fiskalnim deficitom i primarnim tekućim rashodima, ostvarila znatan napredak u reševanju pitanja strateških važnih državnih preduzeća i smanjila fiskalne neravnoteže.

U pismu je, pored dobrih rezultata, istaknuta namera nove Vlade Srbije da ostane posvećena politikama o okviru ovog programa.

Izvršni bord direktora će 30. avgusta doneti zaključak četvrte i pete revizije koja je završena tokom poslednje posete Misije MMF-a Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track