MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Nezavršene zgrade mogle bi biti ustupljene ili porušene
Foto: Aleksandar Jovanović

Popis svih objekata koji stoje nezavršeni

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Nezavršene zgrade mogle bi biti ustupljene ili porušene

InfoBiz -

BEOGRAD - Do kraja novembra 2016. znaće se tačan broj objekata u Srbiji čija je izgradnja započeta pre više godina, a koji iz raznih razloga još nišu završeni, izjavila je ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je kazala da Zakon o planiranju i izgradnji ne dozvoljava takve objekte u Srbiji pa je inspekcijama u svim loklanim samoupravama u procesu ozakonjenja dat rok od šest meseci, a koji ističe u novembru, da popišu sve objekte koji stoje jednu, dve, pet ili više godina nezavršeni.

"Do 21. novembra dobićemo izveštaje i presek stanja za sve lokalne samouprave u Srbiji, a nakon toga se donose odluke šta će se raditi sa tim objektima koji stoje više godina nezavršeni", naglasila je Mihajlović.

Prema njenim rečima, ima nekoliko načina kako će se taj problem rešavati, medju njima je i to da investitori te objekate ustupe nekom drugom na završetak ili da se ti objekti ruše."Postoji nekoliko načina kako ovaj problem da se reši.

Nakon 21. novembra odlučivaćemo šta dalje ili će se videti sa investitorom da te objekte ustupe nekom drugom na završetak ko ima interes da se time bavi, a postoje i odredjeni predlozi za rušenje, ali se ja iskreno nadam da do toga neće doći", kazala je Mihajlović.

Ona je naglasila da u Srbiji ima dosta započetih zgrada koje su nezavršene, jer investitori taj posao nisu mogli da sprovedu do kraja pošto im je ponestalo para ili možda nisu mogli da prodaju sve stanove, kako su planirali."To tako više ne može da stoji, jer tu ima veoma atraktivnih lokacija, a da ne govorimo koje je to ruglo", naglasila je i u novom mandatu vlade Srbije ministarka gradjevinarstva saobraćaja i infrastrukture.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track