ČESTITKA ZA DAN ŽELEZNIČARA Mihajlovićeva: Naši vozovi moraju ići 200 na sat!
Foto: Ministarstvo Građevinarstva, Saobraćaja I Infrastrukture/Arhivska Fotografija

Železnica jedan od uslova privrednog razvoja

ČESTITKA ZA DAN ŽELEZNIČARA Mihajlovićeva: Naši vozovi moraju ići 200 na sat!

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović čestitala je danas Dan železničara i ocenila da je železnica jedan od uslova privrednog razvoja, modernizacije i povezivanja Srbije sa Evropom i svetom.

"Da bismo došli do tog cilja, našim prugama vozovi moraju ići od 120 do 200, a ne 40 do 50 kilometara na čas, a ključni pravci Koridor 10, barska pruga i pruga Beograd-Budimpešta moraju biti u potpunosti rekonstruisani i modernizovani. U tom poslu smo svi zajedno "sindikati i radnici železnice, poslovodstva kompanija i Vlada Srbije", navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Mihajlovićeva je rekla da od železničara očekuje da budu marljivi i odgovorni u svom poslu, a da će se Vlada Srbije starati da se sprovedu reforme u železničkim preduzećima, obnovi infrastruktura i da se modernizuje transport kako bi se povećali broj putnika, prihodi i plate, a samim tim i vratio ugled profesiji železničara.

Podsetila je da je u prethodne dve godine počela realizacija velikih poslova koji će doneti bolju budućnost železnici, koja ove godine slavi 132 godine postojanja. "Krenuli smo u taj posao odlučno i hrabro, a prvi rezultati su više nego ohrabrujući, jer su osnovana tri nova, zdrava preduzeća - za infrastrukturu, prevoz putnika i prevoz robe, modernizovano je više od 80, a radi se na modernizaciji još 166 kilometara pruga", navela je Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track