MIHAJLOVIĆEVA POZIVA SAVET MINISTARA BIH: Ne blokirajte gradnju mosta na Drini“
Foto: Stefan Jokić

Obale Drine biće spojene u novembru

MIHAJLOVIĆEVA POZIVA SAVET MINISTARA BIH: Ne blokirajte gradnju mosta na Drini“

InfoBiz -

LJUBOVIJA - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović pozvala je danas Savet ministara BiH da ne blokira projekat gradnje mosta na Drini između Ljubovije i Bratunca, sa zajedničkim graničnim prelazom Srbije i Republike Srpske i pristupnim saobraćajnicama.

Mihajlović je tokom posete gradilišta mosta u Ljuboviji rekla novinarima da će obale Drine biti spojene u novembru ukoliko ne bude visok vodostaj, ali da je pitanje da li će građani Ljubovije i Bratunca moći da ga koriste pošto Savet ministara BiH ne želi da odobri dva sporazuma neophodna za raspisivanje tendera za gradnju graničnog prelaza i pristupnih saobaćajnica.“Uspeli smo da završimo papirološki određene sporazume sa Većem ministara BiH i kad se spoje u novembru dve obale građani ta dva mesta su mogli da prolaze tu uz svoje legitimacije.

Nažalost, mi nismo uspeli u tome od aprila, otkada šaljemo nacrte dva sporazuma Veću ministara BiH. Sa resornim ministrom u Veću razgovaram i tu ne postoji komunikacija, ministar ne želi da se javi", naglasila je Mihajlović.

Kako kaže ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Mihajlović, Srbija je sa svoje strane sve završila."Moj poziv i molba je,pošto smo mi ovde da se bavimo politikom da bi ljudima bilo bolje i da bi korišćenjem tog mosta mogli da skrate putovanje za 80 kilometara, ako treba otići ću u Sarajevo, šta god i da to rešimo”, poručila je Mihajlović.Ona je dodala da je taj most kapitalan projekat, čiju izgradnju Srbija finansira iz budžeta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track