Mihajlovićeva: Uskoro projektna dokumentacija za Fruškogorski koridor
Foto: Stefan Jokić

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Mihajlovićeva: Uskoro projektna dokumentacija za Fruškogorski koridor

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje da će projektno-tehnička dokumentacija za Fruškogorski koridror biti gotova do kraja godine.

"Deo projektno-tehničke dokumentacije je gotov, a očekuje se da će drugi deo biti završen do kraja ove godine", rekla je Mihajlovićeva novinarima u Vladi Srbije.

Ona je rekla da je to ministarstvo pre godinu i po dana pokrenulo i zajedno sa pokrajinskom vladom objavilo kretanje u taj postupak i izradu dokumentacije.

"Mi u isto vreme razgovaramo sa svim potencijalnim invetitorima koji su zainteresovani da ulažu u izgradnju puteva i koridora u Srbiji i predstavljamo im i Fruškogorski koridor", rekla je onda i dodala da je bilo zainteresovanih investitora.Prema njenim rečima, novac za izradu dokumentacije je obezbeđen za ovu godinu, a ako bude bilo potrebno i za narednu.

Novi put između Rume i Novog Sada s tunelom kroz Frušku Goru, trebalo bi da bude dugačak 33 kilometra. Ukupna vrednost saobraćajnice, prema ranijim najavama, trebalo bi da bude više od 100 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track