MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: To je vest koju čekam! Država neće plaćati penale zbog kašnjenja na Koridoru
Foto: Fonet

Probijanja roka izgradnje

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: To je vest koju čekam! Država neće plaćati penale zbog kašnjenja na Koridoru

InfoBiz -

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije, Zorana Mihajlović, izjavila je danas da je jako dobra vest da država neće imati dodatne troškove zbog probijanja roka izgradnje na deonici auto-puta od Ljiga do Preljine.

"To je vest koju dugo čekam. Drago mi je što je stigla jako brzo nakon mog upozorenja da ću učiniti sve da država na infrastruktirnim projektima nikad više ne plati nijedan dinar više od onog što piše u ugovoru", rekla je Mihajlovićeva, reagujući na izjavu "Koridora Srbije" da zbog kašnjenja radova i produženja rokova, izvođač, azerbejdžanska firma "Azvirt", neće tražiti ništa, iako na to ima pravo.

Ona je podsetila da je država do sada po pravilu nakon završetka radova uvek plaćala penale zbog grešaka u projektima ili nepredviđenih radova na terenu, koji su se merili desetinama miliona evra.

"Verujem da je ovo početak nove prakse u kojoj država nikad više neće plaćati penale, već da će penale plaćati svi koji ne budu poštovali ugovor, ali i nova pravila koja donosimo u vezi sa realizacijom projekata. Ova odluka će olakšati i rad radne grupe ministarstva čiji je posao da nakon završetka radova utvrdi razloge kašnjenja i da pregleda odštetne i zahteve za dodatne radove", rekla je Mihajlovićeva, stoji i saopštenju iz njenog kabineta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track