VUČIĆ U NIŠU: Ne dajte drugima da uređuju odnose Srbije i Albanije
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Poslovni forum Srbija - Albanija

VUČIĆ U NIŠU: Ne dajte drugima da uređuju odnose Srbije i Albanije

InfoBiz -

NIŠ - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su Albanci i Srbi dva najveća naroda na Balkanu, da od njih samih zavise njihovi međusobni odnosi i budućnost i da ne treba da prepuste nikom drugom da im te odnose uređuju.

"Bilateralni odnosi naše dve zemlje će biti bolji, dobro razumemo naše razlike, dobro znamo da moramo da živimo jedni pored drugih, ali i da moramo da usmeravamo našu energiju na saradnju. Svidelo se to i Albancima i Srbima, ili ne, Srbi i Albanci su dva najveća naroda na Balkana i od nas zavise naši odnosi", rekao je premijer i naglasio:

"Nemojte da prepuštamo drugima da nam to urede, sami možemo odgovornije i boje da to uradimo", poručio je Vučić.On je u Nišu, na Poslovnim forumu Srbija-Albanija rekao da Albanci drže reč, da su dobri poslovni ljudi i da je lično uveren da može korist iz toga da se izvuče za Srbiju.

"Dobro radite sa njima, naša saradnja je dobra za Albaniju, ali i za Srbiju i to je moja poruka svima ovde", rekao je Vučić.

Premijer Srbije je takođe naglasio da će Srbija, takođe, imati mnogo koristi kada bude izgrađen auto put Beograd-Prišitna, poručio privrednicima da gledaju u budućnost.

"Kada izgradimo taj auto put ne možete ni da sanjate koliko je to nama značajno za razvoj Toplice, za Kuršumliju, Blace, Žitorađu, Prokuplje... Zato pitam vas privrednike koja će tada luka biti najbliža i zašto to da ne iskoristimo i ne uradimo nešto za našu zemlji. Gledajte u budućnost, odlično je proučavati prošlost, ali najvažnije je gledati i raditi za budućnost", zaklljučio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track