POSLE FORUMA U NIŠU: Potpisan memorandum o osnivanju srpsko-albanske firme
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Upravljanjem opasnim industrijskim otpadom

POSLE FORUMA U NIŠU: Potpisan memorandum o osnivanju srpsko-albanske firme

InfoBiz -

NIŠ - Preduzeće za ekologiju i zaštitu okoline Ezo grupa iz Beograda potpisalo je danas u Nišu sa jednim albanskim partnerom Memorandum o osnivanju zajedničke srpsko-albanske firme koja će se baviti upravljanjem opasnim industrijskim otpadom i reciklažom naftnog taloga u Albaniji, najavio je danas predsednik Ezo grupe Dragan Stanković.

On je tokom Biznis foruma Srbija-Albanija kazao da će to biti prva zajedničko srpsko-albanska firma koja će se baviti tim poslom koji je veoma bitan za zaštitu životne sredine.Stanković je kazao da će EZo grupa iz Srbije u Albaniju preneti tehnologiju i opremu, dok će privatnik Alaksandar Biberaj, sa kojim je potpisan memorandum o zajedničko preduzeće u kome će imati 30 odsto udela uneti kapital i veze koje ima u Alabaniji.“

Očekijem da će ovaj naš korak ohrabriti i druge kompanije iz Srbije,da razbiju poredrasdue i hrabro krenu u posao i da umesto straha da će bankrotirati izaberu nadu i uzmu učesće u poslovanju sa nama bliskom zemljom, jer je to veliki potencijal, a pogootovo u oblasti otpada”, naglasio je Stanković.

On je dodao da se očekuje da zajednička firma bude zvanično registrovana u novembru 2016. i da će do kraja godine već imati jedan posao u oblasti čišćenja naftnih rezervoara.

Stanković je naveo da Ezo grupa čije je sedište u Beogradu već posluje u regionu i da već ima firmu u Makedoniji.Prema njegovim rečima, Ezo grupa se bavi upravljanjem opasnim i neopasnim otpadom, industrijskim čišcenjem postrojena, sanacijom ekoloških incdidentata i dobila je priznanje Eko biznis partnera za region.

U Nišu je danas održan poslovni forum Srbija-Albanija, na kojem je učestvovalo više od 300 predstavnika kompanija i privrednika iz obe zemlje, a skup su otvorili premijeri Srbije i Albanije, Aleksandar Vučić i Edi Rama.

To je prvi veliki skup srpskih i albanskih privrednika koji treba da dorpinese približavanju srpske i albanske poslovne zajednice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track