"Jumko" oglasio prodaju nepokretnosti
Foto: Beta

"Jumko" oglasio prodaju nepokretnosti

InfoBiz -
Početna cena nepokretnosti "Trikotaže" je 493.100 evra, dok je cena nepokretnosti u okviru pogona "Dorada i konac" 1.498.200 evra

BEOGRAD - Agencija za privatizaciju objavila je javne pozive za učešće na javnom nadmetanju za kupovinu nepokretnosti Holding kompanije "Jumko", u okviru pogona imovinske celine "Trikotaža" i "Dorada i konac".

Početna cena nepokretnosti "Trikotaže" je 493.100 evra, dok je cena nepokretnosti u okviru pogona "Dorada i konac" 1.498.200 evra.

Rok za podnošenje prijave za učešće na javnom nadmetanju za obe imovinske celine ističe 30. maja, a javno nadmetanje će se održati 4. juna.

Agencija je obavestila zainteresovane da naknada za prodajnu dokumentaciju iznosi 150.000 dinara.

Generalni direktor vranjske Holding kompanije "Jumko" Zoran Stošić potvrdio je prošle sedmice da će Vlada Republike Srbije biti garant bankarskom kreditu kojim će se finansirati Program prekomponovanja proizvodnje i uštede energenata.

Iz "Jumka" je letos upućen zahtev Vladi Srbije - većinskom vlasniku kompanije, da bude garant bankarskog kredita u iznosu od sedam miliona dinara, koji bi bio iskorišćen za drastično smanjenje potrošnje energenata koji su sada vranjskim tekstilcima "omča o vratu".

"Za utrošene energente: mazut, struju, gas i vodu "Jumko" godišnje troši preko milion evra. Planiramo da kreditnim sredstvima taj iznos prepolovimo", objasnio je direktor Stošić.

Generalni direktor je kazao da je u vreme pune proizvodne ekspanzije, "Jumkovih" 12.000 radnika imalo na raspolaganju 150.000 kvadratnih metara pod krovom, a da će prekompozicijom proizvodnje, kompanija zadržati oko 45 odsto prostora, a ostatak prepustiti državi za prodaju ili zakup.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja