RASIPANJE U KONTROLI LETENJA RADOJICA ROVČANIN SEBI I SVOJIMA DELI 350.000 dinara plus 13. plata!
Foto: Nebojša Mandić

Paraziti

RASIPANJE U KONTROLI LETENJA RADOJICA ROVČANIN SEBI I SVOJIMA DELI 350.000 dinara plus 13. plata!

InfoBiz -

Dok se većina građana Srbije s platom jedva prehrani, direktor SMATSA Radojica Rovčanin sebi i svojim zaposlenima deli bonuse veće od osam prosečnih plata!

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA, na čijem čelu je Radojica Rovčanin, isplatiće svojim radnicima, koji u proseku primaju oko 350.000 dinara, čak i 13. platu, saznaje Kurir.Bez obzira na to što je Vlada Srbije još 2013. preporučila svim preduzećima čiji je država osnivač i vlasnik da „uvedu mere maksimalne štednje“ i smanje sve nepotrebne rashode, Rovčanin je odlučio da sebi i zaposlenima, čije su plate osam puta veće od prosečnih primanja građana Srbije, dodatno napuni novčanike pred novogodišnje praznike.U nameri ga nije omelo ni to što je prethodni direktor SMATSA Slobodan Cvijan smenjen jer je u jeku Vladinih mera štednje došao da traži dozvolu od tada prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića kako bi isplatio 13. platu, a tom prilikom je, podsećamo, toliko razbesneo Vučića da je u Nemanjinoj 11 stradala i kvaka na vratima Vučićevog kabineta.Hleb preko pogače- Rovčanin će isplatiti 13. platu iz četiri dela, uz septembarsku, oktobarsku, novembarsku i decembarsku zaradu. Taj način je odabrao da bi sakrio isplatu od medija i Vlade Srbije - kaže naš izvor blizak Kontroli letenja. I dok većina građana Srbije jedva sastavlja kraj s krajem i o minimalnoj potrošačkoj korpi samo sanja, radnici u Kontroli letenja biće nagrađeni iako već sada od samo jedne svoje plate uspeju da kupe 10 minimalnih potrošačkih korpi, to jest inkasiraju mesečno 14 minimalaca.Neodgovorno trošenjePodsećamo, Rovčanin je 7. aprila 2014. doneo odluku, uprkos merama Vlade, o povećanju plata za osam odsto svim zaposlenima, a sebi za čak 13 odsto, i to retroaktivno od 1. januara 2014. Na taj način sebi je podigao platu sa 908.555 na 1.031.000 dinara. Time je postao jedan od najplaćenijih direktora u Srbiji, a pored toga u javnosti je poznat i po sporu kojim ga članica Nadzornog odbora SMATSA tereti za seksualno zlostavljanje, kao i po brutalnim napadima na članove Vlade Srbije, o čemu je Kurir juče pisao.Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija smatra da je ova odluka o 13. plati neodgovorna:- Zaposleni u Kontroli letenja rade odgovoran posao i plate im nisu male, ali ne treba zaboraviti da su oni deo javnog sektora, i u tom kontekstu i treba donositi odluke. Odluka o 13. plati, pored tolikih mesečnih primanja, neodgovorna je i neozbiljna, jer treba imati u vidu i sve ostale okolnosti u kojima živimo.

Kontrola letenjaSVE JE ODOBRENOU Kontroli letenja su nam potvrdili da će isplatiti svojim radnicima 13. platu.- Skupština društva je predložila da radnici dobiju 13. platu, a Nadzorni odbor je to odobrio - navodi se u saopštenju ovog preduzeća, koje je 92 odsto u vlasništvu Republike Srbije.

Srpski RokfelerROVČANINOVA ZARADAPlata:1.031.252 dinaraRegres:204.287 dinaraGodišnji bonus: 1.105.720 dinara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track