Oročena štednja u AIK Banci
Foto: PR

Oročena štednja u AIK Banci

InfoBiz -

Kao i svake godine, u susret Nedelji štednje, banke priređuju atraktivnu ponudu kako bi privukli nove i zadržali postojeće klijente promovišući različite oblike štednje. Svaki oblik štednje ima svoje prednosti i mane, a ono što je najbitnije za klijenta jeste sigurnost banke i mudar odabir proizvoda koji najviše odgovara njegovim potrebama.

AIK Banka je za potencijalne i postojeće klijente pripremila novu ponudu, oročenu štednju na 14 meseci sa isplatom kamate unapred. Prednosti ovog proizvoda su jednostavnost, transparentnost i isplata kamate unapred. Ukoliko klijent oroči 10.000 EUR na period od 14 meseci, kamatna stopa iznosi 1,01% na godišnjem nivou, a efektivna 0,87%, - neto isplaćene kamate unapred za oročeni period iznosi 100,23 EUR.

Pored oročene štednje na 14 meseci sa isplatom kamate unapred, AIK Banka je pripremila i oročenu štednju na 36 meseci, sa atraktivnom kamatnom stopom koja iznosi 1,2% godišnje, i koja se isplaćuje po dospeću nakon isteka oročenja.

Alternativno se klijenti mogu opredeliti i za životno osiguranje koji je najzastupljeniji oblik štednje u razvijenim zemljama. U Srbiji danas veoma mali broj građana poseduje polisu štedno-životnog osiguranja. Postoji više vrsta životnog osiguranja, a na osiguraniku je da odabere onu koja mu najviše odgovara, kao i visinu iznosa godišnje premije koju želi da plaća. U susret Nedelji štednje, AIK Banka je pripremila novu ponudu u vidu štednog životnog osiguranja, koje predstavlja alternativu za štediše koji mogu i žele da izdvajaju sredstva u dužem vremenskom periodu. Prinos na uložena sredstva je približno isti kao kod oročene štednje ali uz dodatne benefite kao npr. u slučaju smrti po određenim vrstama osiguranja korisniku se isplaćuje dvostruka suma. Važno je napomenuti da postoji i mogućnost kreiranja kredita sa zalogom polise osiguranja.

AIK Banka je dobijanjem licence za zastupnika u osiguranju omogućila svim klijentima da na njenim šalterima širom Republike Srbije mogu da kupe brojne polise osiguranja po najpovoljnijim uslovima. Klijenti mogu osigurati svoju imovinu od požara, poplave, provalne krađe, kao i odgovornosti za štete prema trećim licima, prateći preporuke i savete koje naši ovlašćeni zastupnici pružaju uz pažljivu analizu konkretnih potreba svakog klijenta.

AIK Banka je prepoznata kao pouzdan partner velikom broju građana i privrednika. Pored toga što zauzima jednu od vodećih pozicija po broju klijenata, AIK Banka je lider i po adekvatnosti kapitala bankarskog sistema Srbije.

Nela Arsić, direktor sektora stanovništva malih i srednjih preduzeća AIK Banke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track