VUJOVIĆ: Zabrana zapošljavanja u javnom sektoru do marta
Foto: Stefan Jokić

Savremeni metod od 1. januara

VUJOVIĆ: Zabrana zapošljavanja u javnom sektoru do marta

InfoBiz -

Ministar finansija Dušan Vujović ocenio je danas da će zabrana zapošljavanja u javnom sektoru verovatno trajati do marta sledeće godine, jer država verovatno neće biti spremna da pređe na savremeni metod zapošljavanja u javnom sektoru od 1. januara 2017.

Vujović je to rekao na konferenciji u Vladi, odgovarajući na pitanje kako zaposliti nedostajući kadar u jednom beogradskom vrtiću. On je najpre podsetio da je generalna odluka o zabrani zapošljavanja na snazi, ali i skrenuo pažnju da su postojali izuzeci na osnovu pojedinačnih situacija, što je komisija razmatrala.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

"Očekuje se prelazak na savremeni metod, da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave na osnovu strukturnog plana zapošljavanja po sektorima to rešava, ali nisam siguran da smo spremni da od 1. januara to stupi u dejstvo", rekao je on.

Vujović je rekao da, zbog tehničke vlade, neke stvari malo kasne, pa očekuje da odgovarajuće odluke vezano za zapošljavanje budu donete tek u martu 2017.

(KURIR TV) VUČIĆ POTVRDIO: Povećanje penzija od 1. januara! Veće plate prosvetarima, lekarima...

"Stari sistem će funkcionisati dok novi ne zaživi", poručio je.

Upitan kada će stupiti na snagu pravilnik o PDV-u, on je podsetio da je odlučeno da se njegova primena odloži, na 1.januar 2018. godine.

"Sagledali smo primedbe i potrebu da se menja zakon o PDV-u. Mnoge primedbe su opravdane, a ono što je prenošenje odredbi iz zakona će biti pregledano ponovo i usklađeno sa najboljom praksom u Evropi", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja