SPORAZUM O TELEKOMUNAKCIJAMA Ćulibrk: Ne brinite, cene će ostati iste!
Foto: Nebo

Zaštićeni interesi Srbije

SPORAZUM O TELEKOMUNAKCIJAMA Ćulibrk: Ne brinite, cene će ostati iste!

InfoBiz -

BEOGRAD - Generalni direktor Telekoma Srbije Predrag Ćulibrk istakao je da je postignuto dosta toga i da su interesi Srbije potpuno zaštićeni u sporazumu o telekomunakcijama na Kosovu.

"Postignuto je mnogo, mnogo neprospavanih noći, znalo se zanoćiti i do 3 ujutru, pregovori su trajali po 15-16 sati dnevno. Isplatilo se, ono što je važno pod istim uslovima i ne treba da očekuju neprijatna iznenađenja što se tiče cena, one će ostati iste", istakao je Ćulibrk.

Direktor Telekoma je dodao da je uspostavljena potpuna kontrola nad sprskom imovinom.

"Ovo je jedan dokument koji nama obezbeđuje kontinutite svih servisa. Trajnu fiksnu licencu i sve to nama obezbeđuje da će Telekom Srbija preko svoje ćerke firme nastaviti intenzivnije da ulaže u infastrukturu", dodao je on.

Đurić: Pozivni broj je samo za geografsku oblast, a ne državu

Predviđeno je da Srbija zatraži dodatni pozivni broj, ali za geografsku oblast, onako kako Kina ima za više oblasti, dodao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

"Između centralne Ssrbije i Kosova nema pozivnih brojeva, iz Prištine će se i dalje pozivati 011 za Beograd, neće biti dodatnog tarifiranja. Reč je o jedinstvenom telekomunkacionom sistemu, naši interesi su zaštićeni", dodao je Đurić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track