PENZIONERI JEDVA ČEKAJU 5.000 DINARA: Biće za trpezu, lekove i unuke
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Jednokratna pomoć

PENZIONERI JEDVA ČEKAJU 5.000 DINARA: Biće za trpezu, lekove i unuke

InfoBiz -

Najstariji sugrađani planiraju da Vladin poklon potroše na namirnice, pokrivanje minusa, da obraduju najbliže poklonom ili da uštede za crne dane

Većina od oko 1,7 miliona penzionera koji će 23. novembra dobiti jednokratnu pomoć od 5.000 dinara za taj novac će kupiti hranu i lekove, pokazala je anketa Kurira.Uz prosečnu penziju od 25.000 dinara najstarijim sugrađanima svaka pomoć dobro dođe za krpljenje rupa u kućnom budžetu, a i kad na račun legne obećana uplata, većina njih će se s tim novcem uputiti u apoteke i na pijacu da kupe namirnice.Pravo u štek- Za te pare ću kupiti šta bude moglo od namirnica. Neko od političara reče da će nam dobro doći za slave i proslave, ali za slavu treba mnogo više. Ipak, dobro dođe svaki dinar - kaže penzionerka Vera Stanimirović iz Beograda.Među penzionerima je mnogo i onih kojima će pomoć dobro doći da plate zaostale račune, pokriju minus na tekućem računu ili da se počaste voćem.- Najveći deo ću potrošiti na lekove. Nije to iznos koji će mi povećati budžet, ali ono što ostane kad kupim lekove, potrošiću na hranu i voće - ističe Vukić Bulatović.Oni s malo dubljim džepom kad dobiju 5.000 dinara, kako kažu, počastiće se pivom, unucima kupiti poklone ili iznenadni priliv ostaviti u šteku za iznenadni trošak.Značajno za milionePravo na jednokratnu pomoć ima 1.694.554 penzionera s prebivalištem u Srbiji. Iznosu od 5.000 dinara najviše se raduju oni koji primaju manje od minimalne zarade u Srbiji, a takvih je 1.050.000. Isplatu jednokratne pomoći aminovao je Međunarodni monetarni fond tokom poslednje posete i dogovora s Vladom Srbije.

AnketaNA ŠTA ĆETE POTROŠITI POMOĆ OD 5.000Biće i za naočareStana Milić (81)- Potrošiću na hleb i pijacu. Imam malu penziju, pa neće doteći za sve što mi treba, ali mnogo mi znači. Kupiću i lekove i naočare.Ceger, pa na pijacuNikola Kukolj (80)- Pomoć ću potrošiti samo za hranu i pijacu. Zdravlje mi je dobro, pa mi za lekove ne treba. Mnogo sam putovao, pa mi ni za to ne treba.Obradovaću unukaMiroslav Petrović (69)- Uglavnom ću potrošiti na pivo i nazdraviću premijeru. To nije dovoljno za dalja investiranja, ali biće nešto i za unuka.Pokrivanje minusaDušanka Tot (70)- Pošto sam već u minusu, taj novac će mi to popuniti. Taman sam sinu kupila cipele na ček, pa će mi pomoć to pokriti.Dodatna zimnicaSima Marinković (90)- Potrošiću na zimnicu i hranu. Možda ću kupiti i lekove bez recepta gde može jer me mrzi da idem kod lekara.

Slavica Tomčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track