PALMA: Nova nemačka fabrika u Jagodini bez dotacija Vlade Srbije
Foto: Grad Jagodina

Proizvodnja opreme za medicinu, auto industriju i građevinu

PALMA: Nova nemačka fabrika u Jagodini bez dotacija Vlade Srbije

InfoBiz -

U Skupštini grada Jagodine danas je potpisan Ugovor između grada Jagodine i nemačke kompanije HIDRO VEB o izgradnji fabrike te nemačke kompanije koja se bavi proizvodnjom opreme za medicinu, auto industriju i građevinu.

"Ovo je 12. fabrika koja će biti napravljena u Jagodini. Ugovor sa nemačkom kompanijom HIDRO VEB vredan je20 000 000 evra i nijedan dinar neće za izgadnju te fabrike u Jagodini ići iz Vlade Republike Srbije. Sve sami finansiraju, a grad Jagodina daje lokaciju u industrijskoj zoni, kao i infrastrukturu, što podrazumeva, struju, gas, vodu i put. Izgradnja ove fabrike počeće naredne godine, a biće veličine 4 000 kvadrata. U prvoj fazi biće zaposleno 50 radnika, a u drugoj još 50", izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa vlasnikom te nemačke kompanije i menadžmentom italijanske kompanije "Andrea konfekcioni".

Marković je rekao da sve kompanije koje su do sada došle u Jagodinu, proširuju svoje kapacitete i povećavaju broj radnika.

"Do kraja godine biće potpisan Ugovor i sa jednom kineskom kompanijom koja će izgraditi u Jagodini fabriku za proizvodnju papuča. Početkom sledeće godine u Srbiju dolazi jedna velika kineska privredna delegacija i planirano je da provedu dva dana u Jagodini", rekao je Marković.

"U Srbiji postoji politička stabilnost koja donosi ekonomsku sigurnost", podvukao je Marković.

Vlasnik nemačke kompanije HIDRO VEB, Andreas Kiš, zahvalio se Draganu Markoviću na podršci istakavši da su u najkraćem moguće roku dobili sve potrebne dozvole i papire za izgradnju svoje fabrike u Jagodini.

"Planiramo da 50 posto svoje proizvodnje plasiramo u Srbiji kompanijama kao što je Andera konfekcioni, sa kojom već sarađujemo i 50 posto da plasiramo u izvoz", rekao je Andreas Kiš.

(Foto: Grad Jagodina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track