KONCESIJA NA AERODROM DONOSI 400 MILIONA EVRA: Vlada Srbije razmišlja o davanju u zakup na 25 godina
Foto: Marina Lopičić

Premijer obišao beogradski aerodrom

KONCESIJA NA AERODROM DONOSI 400 MILIONA EVRA: Vlada Srbije razmišlja o davanju u zakup na 25 godina

InfoBiz -

BEOGRAD - Vlada Srbije razmišlja o davanju beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" u koncesiju na 25 godina, rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Kako je istakao, to bi donelo oko 350 do 400 miliona evra odjednom i godišnje po 10 do 11 miliona evra. Vučić je, u obraćanju novinarima, rekao da još nije doneta odluka, ali da je Vlada najbliža koncesiji.

“Išli bi smo na plaćanje unapred za celokupan ugovor, kao i na godišnju koncesionu naknadu. Bila bi otvorena tenderska procedura, i mislim da bismo mogli da dobijemo koncesiju na 25 godina”, rekao je Vučić.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

On je dodao da se o tome razgovara sa koncesionim savetnikom kompanijom Lazard.

- To bi značilo da godišnje imamo oko 10 do 11 miliona evra. Plus još unapred plaćanje, za koje mislim da možemo da dobijemo 350 do 400 miliona evra, što je dobro u odnosu na pre nekoliko godina, kada nismo mogli da dobijemo ni 100 miliona evra - rekao je Vučić.

Kako je konstatovao, to će biti moguće zahvaljujući dobrim rezultatima rada ove vlade, uprave aerodroma i kompanije Er Srbija. Premijer je posetio je aerodorom "Nikola Tesla" u Beogradu i obišao novoizgađenu platformu za odleđivanje i sprečavanje zaleđivanja aviona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track