SRBIJA GRADI NOVI BREND: Bira se najbolja SRPSKA KOBASICA, takmiči se 12 proizvođača
Foto: Nebojša Mandić

Na poziv Privredne komore Srbije, o pobedniku 27. decembra

SRBIJA GRADI NOVI BREND: Bira se najbolja SRPSKA KOBASICA, takmiči se 12 proizvođača

InfoBiz -

BEOGRAD - Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je da ukupno 12 predstavnika domaće mesne industrije učestvuje u prvom takmičenju PKS za izbor najbolje "srpske kobasice", a pobednik će biti proglašen 27. decembra.

Kako se navodi, takmičari do 23. decembra treba da dostave proizvod na procenu stručnoj komisiji.Cilj takmičenja je unapređenje konkurentnosti i prepoznatljivosti domaćih proizvođača i proizvoda sa dodatom vrednošću i izgradnja brenda "srpska kobasica".

Proizvod "srpska kobasica" standardno se proizvodi u Srbiji, pripada grupi barenih kobasica, u skladu sa važećim propisom o kvalitetu proizvoda od mesa, ali do sada nije registrovan ni zaštićen u Zavodu za intelektualnu svojinu.

Stručnu komisiju za odabir srpske kobasice čine predstavnici državnih organa i institucija - Instituta za higijenu i tehnologiju mesa, Instituta za prehrambene tehnologije Novi Sad, Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu, Poljoprivrednog fakulteta Zemun, Tehnološkog fakulteta Novi Sad, Privredne komore Srbije, Vojske Srbije i tehnologa iz industrija mesa koja učestvuju u takmičenju.PKS navodi da će parametri kvaliteta najbolje rangirane "srpske kobasice" biti predloženi nadležnim državnim organima u okviru rada na izmenama i dopunama Pravilnika o kvalitetu usitnjenog mesa, polouproizvoda od mesa i proizvoda od mesa, kao "proizvodi sa dodatom vrednošću".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track