ETIHAD U PROBLEMU SA SVOJIM EVRO-KOMPANIJAMA: Seku troškove, otpuštaju ljude, menjaju direktore...
Foto: AP 17 12 2016

Problemi sa poslovanjem

ETIHAD U PROBLEMU SA SVOJIM EVRO-KOMPANIJAMA: Seku troškove, otpuštaju ljude, menjaju direktore...

InfoBiz -

Etihad Airways preispituje strategiju ulaganja u evropske avionske kompanija i traži izlaz u reorganizaciji koja bi mogla dovesti do odlaska izvršnog direktora Džejmska Hogana, saznaje Rojters od izvora kompanije.

Etihad je video strategiju u uzimanju udela u kapitalu kompanija kao što su Air Berlin, Alitalia i Air Srbija kako bi proširio svoju evropsku mrežu, ali gubici u Air Berlin i Alitalia su doveli do toga da nisu ostvarili očekivan profit.

Hogan očekuje odlazak, što bi se moglo desiti u naredna tri meseca tvrdi izvor, a o restrukturiranju Etihada prve informacije objavio je nemački dnevni list "Handelsblat", koji je naveo nekoliko izvora koji tvrde da Etihad želi da počne da "odmotava" svoje evropske investicije u januaru.

"Naša dugoročna politika je da nikada ne komentarišemo glasine i spekulacije", saopštio je Etihad.Etihad je prošle nedelje završio dogovor za Air Berlin, u kojem je vlasnik 29 odsto akcija, za lizing 38 aviona sa posadom Lufthansi.

Ove će značajno smanjiti flotu Air Berlina, ostavljajući je sa samo 75 aviona fokusiranih na duge letove iz Berlina i Dizeldorfa.

Al Italija razmatra otpuštanje i prizemljenje aviona, a italijanski mediji su ranije spekulisali da bi Lufthanza mogla da postane investitor u borbi prevoznika, što je obostrano demantovano.

(Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track