ODRŽAN PORESKI ČAS: Mališani učili da treba da uzmu fiskalne račune!
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Porez plati da ti se dobrim vrati

ODRŽAN PORESKI ČAS: Mališani učili da treba da uzmu fiskalne račune!

InfoBiz -

BEOGRAD - Direktorka Poreske uprave Dragana Marković izjavila je danas da je osnovni cilj te uprave jačanje fiskalne discipline i poreskog morala, ali i upoznavanje najmlađih generacija sa značajem uzimanja fiskalnih računa.

Marković je u Osnovnoj školi "Mihailo Petrović Alas" u Beogradu, gde je za školarce održan poreski čas pod sloganom kampanje - "Porez plati da ti se dobrim vrati", istakla da Poreska uprava želi da pokaže i đacima zašto je važno uzimati fiskalne račune i šta to zapravo znači za finansiranje izgradnje novih škola, obdaništa i vrtića.

"Želimo da deca podsete svoje roditelje kada zaborave da uzmu fiskalni račun. Danas smo ovde da im pokažemo šta je to fiskalni račun i zašto je važno uvek uzimati fiskalni račun" , izjavila je Marković.Svako treba, kako je objasnila, da uzme fiskalni račun, jer on služi kao dokaz da deo novca koji smo dali odlazi u zajedničku kasu, odakle se raspoređuje, između ostalog, i za izgradnju škola, puteva, bolnica, vrtića, sportskih sala i objekata kulture.

Pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković je istakla da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa zadovoljstvom podržalo akciju Poreske uprave Ministarstva finansija, jer se, kako kaže, razvojem svesti kod najmlađih učenika, najmlađih članova naše države gradi bolja budunostćnost."Ako ih naučimo principu 'porez plati da ti se dobrim vrati', nadam se da će se ponašati kao odgovorni građani kada budu veći", rekla je Nedeljković.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako je dodala, ovo je sam početak akcije, i ona će se tek proširiti na sve ostale opštine i na veliki broj škola."Mislim da će biti masovna akcija, gde će najmlađi imati priliku da shvate koliki je zapravo značaj poštovanja ovakvih pravila od malena", izjavila je Nedeljković.

Prilikom posete direktorka Poreske uprave, Dragana Marković, podelila je učenicima prigodne poklone sa motivima kampanje Poreske uprave "Porez plati da ti se dobrim vrati".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track