ZELENO SVETLO IZ SKUPŠTINE: Potvrđeno 198 miliona dolara zajma od kineske Export-Import banke
Foto: Nebojša Mandić

Za izgradnju deonice Surčin-Obrenovac

ZELENO SVETLO IZ SKUPŠTINE: Potvrđeno 198 miliona dolara zajma od kineske Export-Import banke

InfoBiz -

BEOGRAD - Skupština Srbije potvrdila je danas Ugovor o oko 198 miliona dolara zajma sa kineskom Export-Import bankom za izgradnju autoputa, deonice Sučin-Obrenovac.

Taj ugovor potpisan je 5. novembra ove godine. Kredit je uzet po kamatnoj stopi od 2,5 odsto godišnje.Period dospeća kreditnih sredstava je 240 meseci, od toga period počeka je 60 meseci, a period otplate 180 meseci.

Roba, tehnologije i usluge koje se nabavljaju iz kreditnih sredstava biće kupljene pretežno u Kini, u skladu sa Komercijalnim ugovorom. Skupština Srbije potvrdila je i dva sporazuma o zajmu između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i potvrđivanju, za dodatno finansiranje Koridora 10 i za razvoj i restrukturiranje državnih preduzeća.

Potvrđen je Sporazum o 35 miliona evra zajma za dodatno finansiranje za Projekat autoput Koridor 10 između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu, kao i Sporazum o 89,8 miliona evra zajma, za Drugi programski zajam za razvoj i restrukturiranje državnih preduzeća između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja