Najnovije vesti

RASPISAN JAVNI POZIV: Sledi izbor profesionalnog menadžmenta RTB Bor
Foto: Nebojša Mandić

Objavljen tender

RASPISAN JAVNI POZIV: Sledi izbor profesionalnog menadžmenta RTB Bor

Biznis
00:00h

BEOGRAD - Vlada Srbije raspisala je javni poziv za izbor profesionalnog menadžmenta i savetovanja u upravljanju Rudarsko topioničarskim basenom (RTB) Bor.

U tenderu koji je objavljen u listu Politika od četvrtka navodi se da zainteresovani ponude mogu slati do 28. aprila 2017. godine u 16 časova i da prednost imaju ljudi sa iskustvom.

Ponuda mora biti detaljna, a zainteresovani moraju platiti i 15.000 evra kao uslov za učešće na javnom pozivu.

U ponudi će, kako je ranije prenela Radio-televizija Srbije, biti najmanje 10 direktora i plan je da upravljački tim u RTB Bor udje do leta.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Zadatak profesionalnog menadžmenta biće da poveća profitabilnost, obezbedi nova tržišta i novu organizaciju rada i plan poslovanja sa Unapred pripremljenim planom reorganizacije.

U ponudi mora predložiti strategiju razvoja RTB-a Bor, plan razvoja rudarstva i metalurgije, plan proizvodnje, plan smanjenja troškova poslovanja, strategiju prodaje proizvoda sa projektovanim cenama za ključne proizvode RTB-a, strategiju nabavke, da projektuje nivo zaposlenih, primeni mere UPPR-a u saradnji sa rukovodiocima RTB-a i nadležnim ministarstvima.

Profesionalni direktori biće u svim delovima borskog giganta uključujući i rudnike bakra i zlata u Boru i Majdanpeku i topionici.

Generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski je juče rekao da je raspisivanje tendera poslednja obaveza koju je RTB Bora imao po Unapred pripremljenom planu reorganizacije (UPPR).

"RTB je u stanju da izmiruje sve obaveze preuzete iz UPPR koji je prošlog meseca potvrdjen u Privrednom apelacionom sudu u Beogradu", rekao je on.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Spaskovski ;je rekao i da su plaćene sve obaveze za javne prihode - rudna renta, ekološka taksa, prihodi lokalnim samoupravama Bora i Majdanpeka, kao i da se redovno, pored zarada i tekućih obaveza dobavljačima, izmiruje i rata kredita kanadske EDC banke za izgradnju nove topionice.

Ministar privrede Srbije Goran Knežević nedavno je izjavio da država očekuje strateškog partnera za RTB Bor i da se o tome razgovara sa dosta potencijalnih investitora.

On je ranije kazao i da nekoliko firmi radi analizu poslovanja RTB-a kako bi se znalo čime se raspolaže i kako bi se "njihova zainteresovanost pretočila u ugovor o strateškoj saradnji i privatizaciji RTB-a".

Po osnovu UPPR-a država je otpisala dug RTB-a od 900 miliona evra.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...