PARE LEGLE, ISPLATA POSLE PRAZNIKA: Rudarima Resavice 1,5 milijarda dinara za smenski rad
Foto: Dado Đilas

Ministarstvo rudarstva i energetike

PARE LEGLE, ISPLATA POSLE PRAZNIKA: Rudarima Resavice 1,5 milijarda dinara za smenski rad

InfoBiz -

RESAVICA - Ministarstvo rudarstva i energetike uplatilo je Javnom preduzeću za podzemnu eksploataciju uglja Resavica 1,5 milijardi dinara, za naknadu rudarima za smenski rad, a isplata počinje posle praznika, izjavio je danas predsednik Sinikata preduzeća Nebojša Milenković.

"Pare su legle na račun JP PEU", rekao je Milenković.Reč je o dugovanjima rudarima iz perioda od 2007. do 2014. godine, za 2.700 rudara.

Njih 1.700 je tužilo firmu i većina je "namirena", kroz rasprodaju svega što se prodati može u JP PEU, od strane sudskih izvršitelja, od uglja, jamske građe, rudarske opreme, do nameštaja u kancelariji direktora, podsetio je Milenković.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

"Nama je veoma stalo da isplata krene što pre, jer se suma stalno uvećava kroz kamate i sudske troškove", rekao je Dželatović.Dugovanje rudarima za smenski rad je 1,3 milijarde dinara, a sa kamatama preko dve milijarde dinara, izjavio je ranije direktor Dželatović.

On je naglasio da ima odličnu saradnju sa Ministarstvom rudarstva i energetike i Vladom.Protokol o isplati potpisali su juče u Ministarstvu ministar Aleksandar Antić i direktor Stevan Dželatović, predsednik Sindikata Nezavisnost Vukosav Ivanović i Milenković.Sredstva su uplaćena rešenjem Vlade Srbije iz tekuće budžetske rezerve, objasnio je Milenković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track