MILORAD GRČIĆ: Rekordna proizvodnja u kostolačkim elektranama
Foto: Aleksandar Jovanović

Poseta Kostolcu

MILORAD GRČIĆ: Rekordna proizvodnja u kostolačkim elektranama

InfoBiz -

KOSTOLAC - Kostolačke termoelektrane su u 2016. godini proizvele 6,7 milijardi kilovat časova električne energije što je najveća proizvodnja u istoriji, izjavio je večeras v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić koji je obišao kop Drmno i termoelektranu Kostolac B.

''Postoji veliki razlog zašto smo večeras odabrali da posetimo Kostolac, odnosno kop Drmno i termoelektranu 'Kostolac B'. Razlog je rekordna proizvodnja od osnivanja'', rekao je novinarima Grčić.

Navodeći da su termoelektrane Kostolac u 2016. godini proizvela 6,7 milijardi kilovat časova, on je istakao da to najveća proizvodnja u istoriji jer je pre toga najveća proizvodnja bila 2013. godine kada je proizvedeno oko oko 6,5 milijardi kilovat časova.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

'To su dovoljni razlozi da ljudima, svim zaposlenima, poželimo, u direktnom kontaktu srećnu Novu godinu, odnosno, najpre zdravlje za svakog pojedinca i porodicu koja se hrani zahvaljujući nekom članu porodice koji radi u kopu Drmno ili kostolačkim elektranama'', rekao je Grčić.

On je izrazio nadu da će se i 2017. godine održati sve što je do sada urađeno.

''Nadam se da ćemo imati još stabilniju proizvodnju i ono što je najvažnije nadam se da ćemo uspeti da obezbedimo bolje uslove za rad u svakom segmentu proizvodnje u kostolačkim elektranama i kopu Drmno'', rekao je Grčić.

V.d direktora EPS-a obišao je i dispečerski centar kopa Drmno i operativni centar 5 BTO sistema odakle je svim zaposlenima čestitao Novu godinu.

On je istakao da je svima, koji se bave energetikom, jasno da se uvek prvo treba obratiti rudarima.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

"Treba prvo njima reći hvala, jer da nema rudara nema uglja, a onda džabe termoelektrane. To je jasno svima'', rekao je Grčić koji se preko radio stanice obratio zaposlenima na kopu Drmno.

On je u ime Vlade Srbije, resornog ministarstva i menadžmenta Elektroprivrede Srbije čestitao rudarima i zaposlenima Novu godinu.

''Svima želim zdravlje. Bez rudara, bez uglja, termosektor, termoelektrane su beskorisne. Potpuno sam svestan u kakvim uslovima radite, nadam se da ćemo svi zajedno iz godine u godinu uspeti te uslove da poboljšamo'', rekao je Grčić.

Kako je rečeno, kop Drmno ove godine je ostvario prvi put maksimano projektovanu proizvodnju. Za godinu dana iskopano je više od devet miliona tona uglja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track