MIHAJLOVIĆ: Ulaganja u infrastrukturu za domaće firme 977, 7 miliona evra u 2017.
Foto: Stefan Jokić

Putevi u Srbiji

MIHAJLOVIĆ: Ulaganja u infrastrukturu za domaće firme 977, 7 miliona evra u 2017.

InfoBiz -

Ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će Vlada Srbije u 2017. godini u infrastruktru uložiti 977,7 miliona evra u poslove na kojima će raditi domaće firme.

Mihajlović je pozvala sve domaće građevinske kompanije da se jave na tendere i dobro pripreme za radove na infrastrukturnim projektima.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

"Spremite se, ako treba i udružujte, za velike infrastukturne poslove koji nas očekuju u ovoj godini. Ono što ćemo mi tražiti za novac koji ulažemo jeste poštovanje kvaliteta i predvi]enih rokova", rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da prema ugovorima sa kineskim kompanijama ove godine počinje izgradnja dela obilaznice oko Beograda, autoputa od Surčina do Obrenovca i pruge Beograd - Budimpešta koji ukupno vrede 734 miliona evra, a domaće kompanije moći će da računaju na polovinu tog novca.

USPEŠNA GODINA IZA MINISTARSTVA Mihajlović: Završeno 98 kilometara autoputa u 2016.

Kako je dodala, ukupno 153 miliona evra biće uloženo u nastavak projekta rehabilitacije 1.100 kilometara regionalnih puteva i održavanje državnih puteva prvog i drugog reda, a na svim tim poslovima rade uglavnom domaće firme.

POTPISAN PROTOKOL: Produžen rok za korišćenja ruskog kredita za železnicu

Govoreći o železnicima ona je kazala da je za projektovanje i rekonstrukciju pruge na Koridoru 10 i obnovu pruge od Niša do Dimitrovgrada, predvđeno je 175,9 miliona evra, kao i još 3,5 miliona evra za radove na beogradskoj železničkoj stanici Centar, odnosno Prokop.

(RTS/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja