ANTIĆ O PLANOVIMA EPS U NOVOJ GODINI: Nećemo povećati cenu struje
Foto: Zorana Jevtić

Ništa od ispunjenja zahteva MMF

ANTIĆ O PLANOVIMA EPS U NOVOJ GODINI: Nećemo povećati cenu struje

InfoBiz -

"U ovom trenutku nije u planu bilo kakvo povećanje cene električne energije i verovatnoća da se ostvari taj zahtev MMF-a biće sve manja", poručio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

."Moram da istaknem da su svi prioriteti, kada je EPS u pitanju usmereni u potpuno drugom pravcu od poskupljenja struje", rekao je Antić juče, prilikom obilaska Termoelektrane Nikola Tesla B (TENT B) u Obrenovcu.

DRŽAVNA SEKRETARKA FILIPOVIĆ O EPS: Nemamo informacija da li je bilo špekulacija s cenom struje

Kako je naglasio, EPS ima plan finansijske konsolidacije, određena merila i kriterijume koje mora da ispuni u svakoj godini, kao i da 2017god. nameće određene dodatne potrebe, da se naprave finansijske uštede u EPS-u, kako bi on bio dugoročno bila stabilnija i održiva kompanija.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

"EPS sada ima odlično stanje tekuće likvidnosti, na računima ima više od 60 milijardi dinara i deo toga je za remonte u toku i koji su pred nama, ali imamo stabilne finansije u ovom trenutku i prioriteti su da nastavimo sa optimalizacijom broja zaposlenih, u ovom trenutku završavamo socijalni program, po kome očekujemo oko 1.900 ljudi da ode iz EPS-a", rekao je Antić.

ZORAN PREDIĆ: Građani da se manje greju na struju, jer će ona još da poskupi

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

S druge strane, kaže ministar, postoji povećanje naplate, a takođe smanjenje gubitaka, tako da su to prioriteti i ključni parametri koje EPS sada "gađa". Ukoliko se tu bude uspešno, smatra Antić, verovatnoća za ispunjavanje zahteva MMF za poskupljenjem struje biće sve manja.

NOVČANIKE NA GOTOVS: Struja od danas u proseku skuplja za 1 evro

"Ponavljam, drugi su nam prioriteti, imamo drugu ideju i verujem da ćemo uspetti da te parametre u 2017. ostvarimo kroz uštede, smanjenje gubitaka i daljdalju optimizaciju broja zaposlenih, tako da, ako me pitate, nemamo u planu na današnji dan bilo kakvo povećanje cene električne energije", precizirao je Antić.

BONUS VIDEO

(KURIR TV) BESPLATNI STRUJA I GAS: Ako zarađujete manje od 32.000 i trošite manje od 1.625 kWh

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja