POČELA NAGRADNA IGRA: Država poklanja stan 2. aprila
Foto: Shutterstock

Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“

POČELA NAGRADNA IGRA: Država poklanja stan 2. aprila

InfoBiz -

Dodeljivanje nagrada biće na svakih 10 dana, a za učešće je neophodno prikupiti najmanje 10 fiskalnih računa ili slipova izdatih između 1. januara i 31. marta 2017.

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu pozvalo je građane da učestvuju u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, koja će dobitnicima doneti vredne nagrade kao što su automobili, putovanja u zemlji i inostranstvu i stan u Beogradu, a najaktivnijim opštinama i gradovima zonu besplatnog interneta.Za učešće je neophodno prikupiti najmanje 10 fiskalnih računa ili 10 potvrda o plaćanju karticom (slipova), izdatih između 1. januara i 31. marta 2017, minimalne vrednosti od 100 dinara po računu ili slipu. Veći iznos računa ne povećava šansu za dobitak, ali zato građani koji plaćaju karticom dupliraju svoje šanse jer uz fiskalne račune dobijaju i slipove.Sakupljene račune građani će moći od 1. februara da dostave u kovertama koje će biti besplatne i dostupne u svim filijalama „Pošte Srbije“. Predviđena su četiri nedeljna izvlačenja nagrada tokom marta i početkom aprila.Vaj-faj zona- Dodeljivanje nagrada biće na svakih deset dana, do 2. aprila, kada će biti dodeljena najveća nagrada, odnosno stan u Beogradu - rekla je Ana Brnabić, ministarka državne uprave.Paralelno s nagradnom igrom biće organizovano i takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova, gde će nagrada za najaktivnije lokalne zajednice biti besplatna vaj-faj zona.

Kriterijumi za izbor najatraktivnijih lokalnih zajednica biće broj prikupljenih fiskalnih računa u odnosu na broj stanovnika i prosečna zarada na teritoriji lokalne samouprave kako bi se eliminisale razlike u veličini i kupovnoj moći među opštinama i gradovima. U 2017. i 2018. Vlada Srbije pokušaće građanima da objasni zašto je važno da uzimaju fiskalne račune, rekla je Brnabićeva.

Poreski moral- To je jedini način, kada platite uslugu koju svakako plaćate, da se deo od te ukupne cene vrati vama, kroz budžet Srbije, penzije, socijalna davanja, kroz izdvajanje za bolnice i škole - rekla je ministarka i podvukla da se tako uvode veća poreska svest i poreski moral. Nagradnu igru, radi suzbijanja sive ekonomije, organizuje Ministarstvo finansija u saradnji s Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave.

NAGRADE U FISKALNOJ LUTRIJI- stan u Beogradu- automobili- putovanja u zemlji- putovanja u inostranstvo- tehnička robaŠTA TREBA DA URADITE1. Sakupljajte fiskalne račune i slipove iz svake kupovine veće od 100 dinara2. Od 1. februara najmanje 10 računa ili slipova ponesete u najbližu poštu3. Ubacite račune ili slipove u besplatnu već adresiranu kovertu4. Ostavite svoje podatke na koverti, predajte poštarima i čekajte izvlačenje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track