DROBNJAK: Konkurisaću za mesto direktora Puteva Srbije
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Kada bude raspisan konkurs

DROBNJAK: Konkurisaću za mesto direktora Puteva Srbije

InfoBiz -

BEOGRAD - Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije, Zoran Drobnjak danas je kazao da će konkurisati za mesto direktora u tom javnom preduzeću kada bude rapisan konkurs.

Drobnjak je rekao da će ove godine biti raspisan javni konkurs za izbor direktora Puteva Srbije i da je njegova preporuka to što posao održavanja puteva radi 30 godina i sve što je uradio za 10 godina koliko je u Putevima. On je kazao da je od 2011. godine v.d. direktor Puteva Srbije, odnosno u mandatu pet vlada.

Foto: AP/Ilustracija
Foto: AP/Ilustracija

"Posao Vlade je da postavlja i smenjuje direktore, moj posao je održavanje i gradjenje puteva. U medijima da su me 100 puta smenjivali, oni bolje znaju od Vlade", rekao je Drobnjak. Naveo je da ga premijer Srbije Aleksandar Vučić nije kritikovao na sednici Vlade jer, kako je rekao, zna odlično kako Putevi Srbije rade i zadovoljan je.

"Sreća je moja da je Zorana (Mihajlović) ministarka, ona je toliko zahtevna da gleda svaki zarez, svaki dan nas proziva da završimo ono što smo započeli. Zadovoljni su i zato me nisu ni smenili. Ja radim ovaj posao 30 godina, glupo je da ga ne znam, ne bih ga ni radio da ga ne znam. Ko ne zna posao ne treba ni da ga radi, naročito direktori", istakao je Drobnjak.

Govoreći o stanju na putevima, Drobnjak je rekao da su prohodne deonice prvog i drugog prioriteta, da postoji problem sa regionalnim putevima drugog reda."Nećemo dozvoliti da se ponovo desi Feketić. Reagovaćemo, zatvorićemo put. Protiv prirode teško može da se spreči, kada je mećava najbolje je zatvoriti saobraćaj, apelovati da se ne ide na put po takvom vremenu, da ne budu u koloni 24 sata", rekao je Drobnjak.

JP Putevi Srbije, kako je istakao, ne mogu da budu u minisu i plusu jer se potroši onoliko koliko se prikupi od putarina i subvencija."Za održavanje puteva imamo 150 milona evra, a treba nam 250 miliona", kazao je Drobnjak.Jedan broj preduzeća za puteve, koja su u medjuvremenu privatizovana, bave se održavanjem državnih puteva na osnovu ugovora iz 1992. godine i time se, po rečima Drobnjaka, ne krši Zakon o javnim nabavkama.Drobnjak je ocenio da je u Srbiji najjeftinija putarina jer se plaća po kilometru."Od Beograda do Niša putarina je 800 dinara. Da idete za Italiju ili Austriju od Batrovaca do Zagreba platićete mnogo više", rekao je Drobnjak.(Beta/N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track