Ispunjavanje ugovora prema Fijatu obaveza Ministarstva

Verica Kalanović

Ispunjavanje ugovora prema Fijatu obaveza Ministarstva

InfoBiz -
Realizacija ugovora sa Fijatom ne znači slikanje i potpisivanje na automobilu, nego ozbiljan posao koji obezbeđuje i ispunjavanja obaveza iz ugovora prema Fijatu, rekla potpredsednica Vlade Srbije

BEOGRAD - Potpredsednica odlazeće Vlade Srbije i članica predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije Verica Kalanović izjavila je da je ispunjavanje obaveza prema Fijatu dužnost Ministarstva finansija i ukazala da je to još jedan od razloga za brzo formiranje vlade.

"Realizacija ugovora sa Fijatom ne znači slikanje i potpisivanje na automobilu, nego ozbiljan posao koji obezbeđuje i ispunjavanja obaveza iz ugovora prema Fijatu", rekla je Kalanović i dodala da je to još jedan od razloga za što brže formiranje vlade.

Prema današnjem pisanju pojedinih medija, početak prodaje i izvoza "fijata 500L", proizvedenog u kragujevačkim pogonima, mogao bi da bude odložen za septembar zbog nedostatka novca koji je kompaniji "Fijat automobili Srbija" trebalo da obezbedi država.

Ministarstvo uplatilo sredstva Fijatu

Ministarstvo finansija uplatilo je danas sredstva kompaniji "Fijat automobili Srbija", koje je za to zajedničko preduzeće trebalo da obezbedi država, rečeno je u Vladi Srbije. Kako se navodi, novac nije uplaćen ranije iz tehničkih razloga.

"Fijat automobili Srbije" su naveli u saopštenju dostavljenom Tanjugu da će, nakon svetske premijere na Salonu automobila u Ženevi u martu ove godine, "Fijat 500L" imati međunarodnu "dinamičku prezentaciju" 4. jula u Torinu u Italiji.

"Planovi naše kompanije vezano za predstavljanje tog modela ostaju nepromenjeni", kažu u FAS-u.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track