DODELJENE VIRTUS NAGRADE ZA FILANTROPIJU: Društvena odgovornost je srž uspešnog društva!
Foto: Nebojša Mandić

Trag Fondacija

DODELJENE VIRTUS NAGRADE ZA FILANTROPIJU: Društvena odgovornost je srž uspešnog društva!

InfoBiz -
Trag Fondacija je po jubilarni deseti put odala priznanja najodgovornijim kompanijama i pojedincima.
"Virtus" nagrada je ono što sva društveno odgovorna preduzeća i pojedinci žele da dobiju, jer je to trag koji pokazuje da nešto ostavljate iza sebe, poručila je danas ministarka državne uprave Ana Brnabić na desetoj dodeli priznanja
"Ako postoji stvar koja je srž i suština svakog modernog i uspešnog društva onda je to svest o društvenoj odgovornosti i filantropiji. Što toga bude bilo više, Srbija će kao društvo biti uspešnija", rekla je Brnabićeva, koja je dajući sopstveni primer odgovornosti potpisala donatorsku karticu.
"Virtus" nagrada prva je nagrada za filantropiju u Srbiji kojom se nagrauju kompanije, mala i srednja preduzeća i pojedinci, koji su tokom prethodne godine na najdelotvorniji, najdugoročniji i najefektniji način podržali neprofitne akcije ili organizacije od opšteg dobra i interesa, a medijski pokrovitelj ovogodišnje jubilarne dodele bila je Adria Media Group
Izvršna direktorka Trag fondacije Biljana Dakić Đorđević istakla je da ova organizacija svakog januara odaje priznanje najistaknutijim darodavcima, pojedincima, dobročiniteljima koji su dokazali plemenitost, kao i kompanijama koji su šampioni društvene odgovornosti.
"Kao filantropska zajednica u Srbiji, proslavljamo zajedno radost davanja u 2016. ali i da se zajedno podsetimo ključnih akcija i aktera koji u protekloj deceniji naše društvo čine boljim mestom za život", navela je ona.
Dobitnici ovogodišnje, desete po redu dedele "Virtus" nagrada su kompanije "Hemofarm", KPMG, "Jumis", "Telekom Srbija", Erste banka i "Ringier Aksel Špringer" , a priznanja su im uručili ministarka Brnabić, ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat, Oskar Benedikt zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji i članovi žirija.
M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track