VUČIĆ U INĐIJI: Otvoren novi pogon kompanije auto-delova
Foto: Printscreen

Vrpcu su presekli premijer i ambasador Nemačke Aksel Ditman

VUČIĆ U INĐIJI: Otvoren novi pogon kompanije auto-delova

InfoBiz -

INĐIJA - Novi proizvodni pogon kompanije autodelova IGB Automotiv komp u Inđiji, čija je vrednost 4,5 miliona evra a zapošljava 600 novih radnika, otvoren je danas u prisustvu premijera Aleksandra Vučića.

1 / 4 Foto: Printscreen

VUČIĆ U INĐIJI: Nad Srbijom se nadvila velika opasnost, najgori lopovi bi da se vrate na vlast

Kompanija IGB Automotiv koja proizvodi grejače za automobile počela je 27. aprila 2016. izgradnju novog pogona od 7.800 kvadrata u Severoistočnoj radnoj zoni u Inđiji.

Foto: Printscreen Pink
Foto: Printscreen Pink

Novi pogon se nalazi pored postojeće fabrike IGB Automotiv, a njime se uvode novi proizvodi i primenjuje nova tehnologija.Kompanija u Inđiji posluje od 2007. i zapošljavala oko 2.200 radnika, a iz kompanije najavljuju da će zapošljavati još radnika u Srbiji.

IGB Automotiv je na listi kompanija s najvećim brojem zaposlenih, od kojih više od 90 odsto čine žene.Reč je o jednoj od najznačajnijih grinfild investicija u Srbiji.

Njen osnivač je nemačka kompanija I.G.Bauerhin GmbH koja se bavi proivodnjom grejača za sedišta i volane, senzora za okupiranost sedišta automobila, kablova za grejače sedišta i električnih kontrolnih jedinica.

Foto: Printscreen Pink
Foto: Printscreen Pink

IGB Automotiv godišnje proizvodi oko 20 miliona proizvoda.Grupacija drži 30 odsto svetskog tržišta u proizvodnji grejača za sedišta i 44 odsto evropskog tržišta.

Grupacija ima ima proizvodnju u Nemačkoj, Češkoj, Kanadi, Meksiku, a fabrika u Srbiji je najveća i zapošljava najveći broj radnika.Svečanom otvaranju novog pogona nemačke kompanije prisustvuju i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ambasador Nemačke Aksel Ditman, glavni menadžer kompanije Dalibor Berić, suvlasnik Grupacije I.G. Bauerhin Karsten Hilmer i menadžer proizvodnje grupacije Bauerhin za Evropu Folker Prešer i predsednik opstine Inđija Vladimir Gak.

Foto: Printscreen Pink
Foto: Printscreen Pink

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track