PREMIJER ZA MIR I STABILNOST Vučić: Radnici, više radite, Nemci još više ulažite!
Foto: Printscreen

Vučić na otvaranju novog pogona u Inđiji

PREMIJER ZA MIR I STABILNOST Vučić: Radnici, više radite, Nemci još više ulažite!

InfoBiz -

INĐIJA - Mir i stabilnost su najvažniji, poručio je i danas premijer Aleksandar Vučić obraćajući se radnicima u fabrici IGB automatik, koje je pozvao da zbog toga još više rade, a nemačke investitore da još više ulažu u Srbiju.

Vučić je prilikom otvaranja novog pogona kompanije IGB automatik u Inđiji rekao da je i na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu video da se mnoge stvari menjaju, neke na bolje, neke na lošije, da niko ne zna šta će se dešavati u 2017. godini, da je region osetljiv, mir zato najvažniji.

Foto: Printscreen Pink
Foto: Printscreen Pink

"Ukoliko samo za trenutak skrenete pogled sa upravljača, voz može da isklizne sa šina", upozorio je premijer i podvukao da je stabilnost nešto na čemu svi treba da rade.On je nemačkim investitorima poručio da nigde neće moći da nađu uslove za poslovanje kao u Srbiji, obučenu radnu snagu i garanciju pune bezbednosti i sigurnosti investicija.Kako je dodao, u Srbiji će dobiti bar za pet odsto bolju ponudu nego u drugim zemljama.

"Srećan sam što sam ovde, ovo je 59. fabrika ili ovako veliki pogon koji otvaram u Srbiji", rekao je Vučić i poručio da je vlada tu da pomogne radnicima i građanima.Novi pogon nemačke fabrike završen za osam meseci, u međuvremenu je zaposleno 600 radnika, iako je ugovorom dogovoreno 510 radnika, te naglasio da je vlada za to izdvojila 1.400.000 evra.

Foto: Printscreen Pink
Foto: Printscreen Pink

Plaćena je prva tranša od 560.000 evra i ne kasni se u isplaćivanju, dodao je Vučić."To je važno za privlačenje investitora, da ljudi uvek mogu da računaju na punu sigurnost pri skapanju ugovora", naveo je Vučić i dodao da je Srbija ponosna što je važan invesitor za čijim proizvodom je sve veća potražnja.Vučić je rekao da je uveren da će ta fabrika do kraja godine zaposliti i 1.500 radnika, između ostalog i inženjere, te da će povećati plate i bonuse.

Premijer je rekao da živimo u regionu u kojem je lako govoriti, a mnogo teže učiniti nešto, gde su reči jeftine, a rad skup, gde se lako kritikuje, a odgovrnost je teško pronaći."Ono što smo obećali u aprilu, danas ispunjavamo", rekao je Vučić i dodao da 600 zaposlenih radnika danas jasno pravi razliku između lažnog i stvarnog jer su pobedili nezaposlenost i imaju siguran posao i budućnost.Naveo je da zna da se ne živi lako, da radnicima nije lako, ali da samo radom može da se napreduje, jer ništa neće pasti s neba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track