POSETA SRBIJI: Cipras sa Vučićem i o projektu Koridor 10
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Dvodnevni boravak grčkog premijera u našoj zemlji

POSETA SRBIJI: Cipras sa Vučićem i o projektu Koridor 10

InfoBiz -

Predsednici vlada Srbije i Grčke u četiri oka će pola sata razgovarati o poboljšanju odnosa dveju zemalja i velikim državnim projektima

Premijer Grčke Aleksis Cipras od danas započinje dvodnevnu posetu Srbiji, tokom koje će sa državnim zvaničnicima razgovarati i o zajedničkim projektima, među njima i o Koridoru 10, pošto je grčka firma zadužena za deo trase.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Cipras će u Palati Srbija u četiri oka pola sata razgovarati sa premijerom Aleksandrom Vučićem, a posle toga je predviđen plenarni sastanak dveju delegacija.Grčki premijer će potom po podne učestvovati na biznis forumu koji u hotelu „Metropol“ organizuje Privredna komora Srbije.

DOMAĆINSKI DOČEK NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Cipras stigao u Srbiju, pa se poslužio POGAČOM i SOLJU

Dan kasnije Cipras će položiti vence na spomeniku Rigi od Fere.Prema informacijama Kurira, Vučić i Cipras razgovaraće o poboljšanju odnosa dveju zemalja i infrastrukturnim projektima.- Jedna od tema razgovora premijera Srbije i Grčke Aleksandra Vučića i Aleksisa Ciprasa najverovatnije će biti i problem sa grčkom kompanijom „Aktor“, koja radi na deonici Koridora 10 ka Bugarskoj. Ova kompanija ne izvršava svoje obaveze na delu od Proseka do granice sa Bugarskom i dovodi u pitanje poštovanje rokova za završetak čitavog Koridora 10 - navodi izvor Kurira.Aleksis Cipras će se danas u Palati Srbija sastati i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Ivica DačićVELIKA OČEKIVANJASrbija mnogo očekuje od posete grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, pre svega u smislu jačanja odnosa dve države i tradicionalnog prijateljstva, rekao je šef diplomatije Ivica Dačić:- Poseti pridajemo, takođe, veliki značaj, jer je važna za stabilnost i mir u regionu.

D. L.

BONUS VIDEO:

Kurir TV: Ko je Aleksis Cipras?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track