AKSEL DITMAN: Nemci zaposlili 35.000 Srba
Foto: Dragana Udovičić

Nemački ambasador u Srbiji

AKSEL DITMAN: Nemci zaposlili 35.000 Srba

InfoBiz -

BEOGRAD - U Srbiji posluje više od 350 kompanija iz Nemačke koje su otvorile oko 35.000 radnih mesta i uložile 1,8 milijardi evra od 2000. godine, rekao je danas nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman.

"To je jedan aspekt nemačkih ulaganja i investicija, a s druge strane imamo veoma blisku saradnju sa Vladom Srbije i privrednim udruženjima u cilju jačanja preduzetništva", rekao je Ditman novinarima posle razgovora sa gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem.

On je istakao da Nemačka pomaže Srbiji da uvede i unapredi dualno stručno obrazovanja, kako bi se proizvodila sve kompleksnija roba, ali i da daje konkretnu podršku za jačanje malih i srednjih preduzeća.

VUČIĆ I DITMAN U BEČEJU: Otvaramo jos 3.000 radnih mesta u auto-industriji

VUČIĆ U BEČEJU: Biće i 50.000 zaposlenih u firmama iz Nemačke

Vučić: Boljitak svakih ššest meseci, državni novčanik u najboljem redu

Ditman je naveo da namačka razvojna KfW banka značajno pomaže razvoj preduzetništva u Srbiji. Istakao je da je za unapređenje preduzetništva važno da postoje konkretni projekti saradnje čemu Nemačka pruža podršku, ali i da postoje dobri uslovi za poslovanje.

"Investitori i kompanije traže pouzdane uslove za rad i zato je veoma važno da budu nastavljene reforme u oblasti vladavine prava", rekao je Ditman koji će danas u Kragujevcu prisustvovati konferenciji o preuzetništvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track