Najnovije vesti

SASTANAK S PREDSTAVNICIMA KOMPANIJE: Predsednik Nikolić pozvao Kineze da ulažu u Srbiju
Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Poslovni partneri

SASTANAK S PREDSTAVNICIMA KOMPANIJE: Predsednik Nikolić pozvao Kineze da ulažu u Srbiju

Biznis

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa predstavnicima kineske kompanije "Jiangsu Nantong San Jian Construction Group Co. Ltd" i tom prilikom ih pozvao da ulažu u Srbiju.

Predsednik Nikolić je istakao da je sa našom zemljom danas daleko lakše poslovati i raditi na zajedničkim projektima nego ranije.

Nikolić je istakao i da je to pre svega zahvaljujući jasnoj i odgovornoj politici koju naša država vodi već pet godina, našoj rešenosti da nastavimo da je uređujemo po standardima najrazvijenijih država sveta i činjenici da smo ostvarili bescarinske sporazume sa velikim delom čovečanstva.

"Sa Narodnom Republikom Kinom, u koju kao u ogromnu razvojnu šansu danas gleda čitava Evropa, potpisali smo sveobuhvatni Sporazum o strateškom partnerstvu, kakav mnoge države u svetu mogu samo da priželjkuju. Srbija je plodno tlo za investicije iz Kine, u šta su se već uverile brojne kineske kompanije koje posluju u našoj zemlji", rekao je predsednik Nikolić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic
Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Predsednik Nikolić je pozvao predstavnike kompanije "Jiangsu Nantong San Jian Construction Group Co. Ltd" da ulažu u Srbiju i da iskoriste našu zemlju kao uporište u daljem širenju svoje korporacije ka Evropi.

Zajedničkim radom, istakao je predsednik Nikolić, moguće je ostvariti veliku dobit za investitore, a, sa druge strane, ujedno stvoriti i nova radna mesta za građane Srbije, što bi na najbolji mogući način konkretizovalo prijateljstvo naša dva naroda.

Huang Ju Hui, predsedavajući korporacije, istakao je da je, nakon odluke predsednika Nikolića da se Garda Vojske Srbije uputi na vojnu paradu u Pekingu povodom obeležavanja 70 godina pobede u Drugom svetskom ratu, kao i nakon veličanstvenog dočeka kineskog predsednika Si Đinpinga u Srbiji prošle godine, naša zemlja, kao poslovna destinacija, privukla pažnju mnogih kineskih kompanija, pa tako i "Jiangsu Nantong San Jian Construction Group Co. Ltd".

On je dodao da je njegova korporacija tokom prošle godine već uputila nekoliko delegacija koje su za cilj imale uspostavljanje kontakata sa potencijalnim budućim partnerima, a da je sada došao trenutak i da se realizuju mnogi projekti, za koje duboko veruju da bi bili isplativi za obe strane.

Kompanija "Jiangsu Nantong San Jian Construction Group Co. Ltd" spada u red 500 najjačih kineskih kompanija, sa filijalama u 34 zemlje, a glavne delatnosti su im građevina, elektronika, finansije i promet nekretnina.

Gospodin Huang je rekao da je za njegovu korporaciju veoma prihvatljiv predlog predsednika Nikolića da iz Srbije dalje šire poslovanje na čitavu Evropu, a istakao je i da bi voleli da sa Srbijom sarađuju i u oblastima sporta i kulture.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...