ISTIČE ROK ZA POREZ NA IMOVINU: Ako zakasnite platićete OVOLIKU kaznu!
Foto: Shutterstock

Ne zaboravite

ISTIČE ROK ZA POREZ NA IMOVINU: Ako zakasnite platićete OVOLIKU kaznu!

InfoBiz -

Ako za pet dana ne platite prvu ratu poreza na imovinu očekujte kaznu od 5.000 dinara i početak obračuna zatezne kamate od oko 12 odsto na godišnjem nivou.

Poreska obaveza koju treba izmiriti na ime prvog kvartala za 2017. godinu ista je kao porez za poslednji kvartal prema rešenju za 2016. godinu. Tačan iznos poreza građani će od opštinskih poreskih administracija dobiti u narednim mesecima.

Određivanje poreza je u nadležnosti gradskih i opštinskih vlasti. Tako je poznato da će namet biti povećan u Beogradu, ne više od dva odsto, u Novom sadu, ne više od jedan, i Kragujevcu, osam odsto u ekstrazoni, ali biće manji dva odsto u drugoj zoni. Povećanja neće biti u Nišu, Šapcu, Leskovcu.

Iako bi bilo logičnije da se porez plaća po dobijenom rešenju, to u slučaju poreza na imovinu nije slučaj. Namet se plaća unapred, jer rešenja stižu nekoliko meseci kasnije, sve zavisi od opštine do opštine.

Činjenica da vam država nije poslala rešenje o porezu ne znači da ne morate da ga platite. Ako to ne uradite do 14. februara preti vam kazna od 5.000 dinara, ako prekršaj ponovite izvesno je da već 15. počinje da vam se obračunava zatezna kamata, koja je trenutno 12 odsto. Isto vas čeka i ako zakasnite u maju, avgustu i novembru.

Ako vam iznos u rešenju bude veći od uplaćenog razlika mora da se uplati u roku od 15 dana od dobijanja rešenja.

EKSKLUZIVNO! BRENA NE PLAĆA POREZ: Zatvorili joj restoran na Zlatiboru!

(KURIR TV) VOZAČI, DOBRE VESTI: Ukida se porez na kubikažu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track