Najnovije vesti

SRPSKA POSLA: Besplatne koverte za nagradnu igru sa računima razgrabljene, kod tapkaroša 100 dinara!
Foto: Dado Đilas

Procvetalo novo crno tržište

SRPSKA POSLA: Besplatne koverte za nagradnu igru sa računima razgrabljene, kod tapkaroša 100 dinara!

Biznis

Nagradna igra namenjena borbi protiv sive ekonomije izazvala je toliku pomamu među građanima da pojedinci upravo mimo zakona pokušavaju na njoj da zarade

Pomama za fiskalnim računima za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ dovela je do toga da besplatne koverte tapkaroši u Zemunu i Pančevu prodaju po ceni od 50 do 100 dinara, pošto ih u poštama nestane za tili čas, saznaje Kurir.
Iako iz „Pošte Srbije“ tvrde da će proizvesti dovoljan broj koverata za sve zainteresovane građane, građani kojima je dosadilo da danima bezuspešno obigravaju oko pošte u potrazi za besplatnim kovertama spremni su da ih kupe i po toj ceni.

Beže pred policijom

- Od 3. februara pokušavam da nabavim koverte u Glavnoj pošti u Zemunu i nisam uspeo. Penzioner sam i svaki dan kad se vraćam s pijace, svratim i kažu mi da nema koverata. Onda sam juče video neke ljude da prodaju koverte za 50 i 100 dinara u Glavnoj ulici, na autobuskoj stanici, preko puta robne kuće. Video sam da su dve žene kupile koverte, ali ja nisam hteo. Kad naiđe policija, građani koji prodaju koverte pobegnu - kaže Rade Petrović iz Zemuna.

Nestašica koverata u Staroj pošti u Ulici Dimitrija Tucovića u centru Pančeva traje danima, ali zato ih u glavnoj ulici ima po ceni od 100 dinara.
- Prišao sam trafici u Njegoševoj ulici da kupim novine i čekao u redu dok je prodavačica desetogodišnjem dečaku ukrupnjavala pare. Kad se završio, muvao se tu oko trafike i ponudio mi je koverte za nagradnu igru za 100 dinara. Sumnjam da ima nekoga u pošti ko mu daje koverte, jer kako to da ih on ima toliko, a ja danima ne mogu da dobijem nijednu - žali se B. P., penzioner iz Pančeva.

Inspekcija će da ih juriU Glavnoj pošti u Zemunu kontrolori kažu da im niko nije prijavio da se besplatne koverte prodaju za 100 dinara.
- Trenutno nemamo koverata jer smo sve podelili. Dajemo po tri koverte, ali niko od nas ne prati da li se neko vraća više puta - kažu u toj Glavnoj pošti u Zemunu.

 

ANKETA: Da li skupljate fiskalne račune za nagradnu igru?
TRKA ZA NAGRADE

6 stanova
14 automobila „fijat 500L“
3 putovanja u Njujork za dve osobe
5 putovanja u Pariz za dve osobe
4 putovanja na Staru planinu za dve osobe
4 putovanja na Zlatibor za dve osobe (4 dana)
20 veš-mašina, mašina za sudove, televizora, tableta, mobilnih telefona, laptopova, mikrotalasnih peći
40 frižidera

 

Ko je platio markicu
POVRAĆAJ POŠTARINE UZ REKLAMACIJU

U JP „Pošta Srbije“ podsećaju da građani koji su preuzeli besplatne namenske koverte i tom prilikom platili poštansku marku 23 dinara imaju pravo da na šalterima pošta podnesu reklamaciju:
- „Pošta“ će razmotriti svaki zahtev i po osnovu pozitivno rešene reklamacije isplatiti novac bilo poštanskom uputnicom na adresi korisnika bilo uplatom na njegov tekući račun, i to u roku od 15 dana, kako je i predviđeno zakonom.

 SLAVICA TOMČIĆ

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...