Najnovije vesti

TAKSISTI ZAPRETILI KOMBI PREVOZNICIMA: Radite na našu štetu
Foto: Beta/Nenad Petrović

Pozivaju na poštovanje svih propisa

TAKSISTI ZAPRETILI KOMBI PREVOZNICIMA: Radite na našu štetu

Biznis

BEOGRAD - Savez taksi udruženja Srbije saopštio je danas da kombi prevoznici direktno rade na štetu taksista, jer ilegalno prevoze putnike od vrata do vrata.

"Više godinama kombi prevoznici nelegano uzimaju novac od gradjana za posao koji je naš, dok država od taksista, a ne od kombi prevoznika, naplaćuje poreze. Taksi prevoznici bi mogli takodje zahtevati da im država omogući vršenje medjunarodnog taksi prevoza putničkim vozilima, ali to ne žele jer je to protivzakonito i vodilo bi u anarhiju", navodi se u saopštenju predsednika saveza Udruženja taksista Srbije Aleksandra Bjelića.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

U saopštenju pozivaju predstavnike države da uspostave vladavinu zakona i poštovanje svih propisa koja se tiču prevoza putnika i da poštuju prava taksista koji uredno plaćaju svoje obaveze.

"U suprotnom, hiljade i hiljade taksista širom Srbije neće imati drugi izbor osim da na prepoznatljiv način krenu u odbranu prava naših vozača", navodi se u saopštenju.

Udruženje kombi prevoznika najavilo je radikalizaciju protesta i traže odlaganje primene, a potom i promenu Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji im, kako tvrde, onemogućava da rade.

Primena Zakona počinje 12. februara.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...