Najnovije vesti

1.100 IZLAGAČA IZ 56 ZEMALJA: Sajam turizma u Beogradu od 23. do 26. februara
Foto: Filip Plavčić

Na Beogradskom sajmu

1.100 IZLAGAČA IZ 56 ZEMALJA: Sajam turizma u Beogradu od 23. do 26. februara

Biznis

BEOGRAD - Na Beogradskom sajmu od 23. do 26. februara biće održan 39. međunarodni sajam turizma na kome će se predstaviti 1.100 izlagača iz 56 zemalja, a prvi put turističku ponudu predstaviće Rusija i Kina.

Pomoćnica ministra trgovine i turizma Srbije Renata Pindžo izjavila je na konferenciji za novinare da je zemlja partner ovogodišnjeg sajma Crna Gora."Radimo i na zajedničkoj regionalnoj turističkoj ponudi. Nadam se da će biti većeg interesovanja turista sa evropskog, ali i dalekih tržišta", rekla je Pindžo.

Dodala je i će dve velike zemlje, Rusija i Kina, prvi put predstaviti svoju turističku ponudu na tržištu Srbije, što je značajno jer se na taj način povećava prepoznatljivost Srbije na tim tržištima. Podsetila je da je 2016. godina bila rekordna za turizam i da je zabeleženo za 2,75 miliona poseta i 7,5 miliona noćenja."Devizni priliv za 11 meseci prošle godine je ostvario rast od 12 odsto", rekla je Pindžo.

Foto: Kurir/Nemanja Pančić
Foto: Kurir/Nemanja Pančić

Dodala je i da je interesovanje za vaučere za podsticaj domaćeg turizma veće ove godine za 58 odsto i pozvala gradjane da se što pre prijave.

Direktorka Turističke organzacije Srbije Marija Labović izjavila je da je sajam početak kampanje TOS namenjene domaćim turistima.Najavila je da će na štandu TOS-a biti virtuelni kutak gde će posetioci moći da vide ponudu Srbije, a biće predstavljena i aplikacija audio vodiča kroz Srbiju. "Prikazaćemo i film 52 vikenda u Srbiji i predstaviti katalog seoskih turističkih domaćinstava", rekla je ona.

Direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavčić rekla je da slogan pod kojim se Crna Gora predstavlja na sajmu"Uvek drugačije" i najavila popuste na aranžmane od oko 15 odsto.Napomenula je da turisti u Crnoj Gori, osim u moru, mogu da uživaju i u planinama, nacionalnim parkovima, stazama vina, raftingu i aktivnom odmoru.

Slogan ovogodišnjeg Sajma turizma je "Uživajte na vreme", a očekuju se sajamski popusti na turističke aranžmane od pet do 50 odsto.U isto vreme na Beogradskom sajmu organizuju se još tri manifestacije – Medjunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA, Sajam vina BeoWine i Sajam suvenira "Posetite Srbiju".

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...