MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Od marta radovi na deonici Surčin-Obrenovac
Foto: Fonet

Kraj radova u novembru 2019.

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Od marta radovi na deonici Surčin-Obrenovac

InfoBiz -

BEOGRAD - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je najavila danas da će 1. marta početi radovi na gradnji autoputa Surčin - Obrenovac, koja će biti završena u novembru 2019.

Mihajlović je na konferenciji za novinare u vladi povodom realizacije kinskih i ruskih infrasturkturnih projekata, rekla da je ukupna vrednost infrastrukturnih projekata sa Kinom 2,44 miliona dolara, od čega je 1,44 milijarde dolara vrednost projekata u oblasti saobraćaja.

Kada je reč o kreditu Ruske Federacije za modernizaciju železnice, Mihajlović je rekla da su od ukupne vrednosti od 941 milion dolara, uključujući učešće Srbije, već ugovoreni projekti u vrednosti od blizu 700 miliona dolara.

"Radovi na izgradnji dela Koridora 11, autoputa, Surčin-Obrenovac trebalo bi da počnu 1. marta, u zoni novog mosta na Savi, koji će biti deo ove deonice. Imamo spremnu projektnu dokumentaciju, a završena je i eksproprijacija u zoni mosta", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da će se dozvole za gradnju na ovoj deonici izdavati fazno."Rok za završetak radova na izgradnji ove deonice je novembar 2019. godine", rekla je ministarka.Potpredsednica vlade je rekla da očekuje da radovi na deonicama od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, ukupne dužine 50,2 kilometra, koje gradi kineska kompanija "Shandong Hi-Speed Group" budu završeni u roku, odnosno u novembru 2017."Na taj način, imaćemo ove godine završen auto-put od Obrenovca do Preljine", rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, oko 240 kilometara će biti rekonstruisano iz ruskog kredita, između ostalog i šest deonica na železničkog Koridora 10, na kojima će se vozovi kretati brzinom od oko 100 ili 110 kilometara na čas", rekla je Mihajlović.Mihajlović je najavila da će radovi na deonici Stara-Pazova, koja koja je deo brze pruge Beograd-Budimpešta, početi u maju, kad je planiran i novi sastanak sve tri strane učesnice u ovom projektu - Kine, Mađarske i Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track