POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA LEONI U NIŠU Vučić: Strani investitori rezultat politike stabilnosti
Foto: Zorana Jevtić

Vrednost investicije 22 miliona evra

POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA LEONI U NIŠU Vučić: Strani investitori rezultat politike stabilnosti

InfoBiz -

NIŠ - Premijer Aleksandar Vučić danas je rekao da danas mogu da se vide rezultati politike, koju je narod izabrao, politku stabilnosti, sigurnosti i odgovornosti, kojom se privlače strani investitori, ali i drži data reč.

Vučić je to rekao na postavljanju kamena temeljca za treću fabriku Leoni u Nišu, najavio i zaposlavanje najmanje 2.200 radnika, a moguće i svih tri hiljade.

On je dodao da Leoni sa 7.500 radnika postaje najveći poslodavac u proizvodnom sektoru u Srbiji i posebno istakao da mu je veoma drago i važno što je Niš deo svega toga i što se ispunjava i ono što je nedavno obećano - da će vlada o Nišu i ovom kraju voditi brigu.

Polaganju kamena temeljca su, osim premijera, prisustvovali i direktor Leoni Srbija Klemens Saks, izvršni potpredsednik kompanije Leoni Ralf Maus, nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Vrednost investicije je 22 miliona evra, a početak rada fabrike, koja će proizvoditi kablovske sisteme za BMW, ovcekuje se u avgustu.

Očekuje se da u fabrici u 2019. godini bude više od 2.000 zaposlenih.

Ugovor za izgradnju novog pogona komapnije "Leoni", trećeg u Srbiji, potpisan je u oktobru prošle godine.

Ugovor su potpisali ministar privrede Goran Knežević i direktor kompanije "Leoni" za Srbiju Klemens Saks, u prisustvu premijera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track