NIKAD VEĆA POSETA: Sajam turizma oborio rekord
Foto: Nebojša Mandić

Lider u regionu

NIKAD VEĆA POSETA: Sajam turizma oborio rekord

InfoBiz -

BEOGRAD - Međunarodni beogradski Sajam turizma koji je tek završen, opravdao je lidersku poziciju u regionu a po broju posetilaca najuspešniji je u svojoj istoriji.

Posetilo ga je 74.762 ljudi, navodi se u saopštenju Sajma.

Nastavljen je trend rasta u svim parametrima: broja učesnika - izlagača i zemalja koje su nastupile, organizacionog, sadržajnog i biznis aspekta, poslovnih susreta i ugovorenih poslova tokom sajma, ali i broja posetilaca.

(KURIR TV) Pogledajte 10 NAJEGZOTIČNIJIH destinacija sa Sajma turizma

Na dan otvaranja manifestaciju je posetilo 31 odsto više posetilaca u odnosu na prošlu godinu, a u brojkama to je skoro tri hiljade posetilaca više u odnosu na prošlogodišnji prvi dan najveće turističke smotre u regionu.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Manifestacija je na sveobuhvatan način predstavila i sagledala sve aspekte turističke privrede organizujući tradicionalno u isto vreme i Sajam hotelsko - ugostiteljske opreme, Sajam vina, ove godine na većem izlagačkom prostoru i sa većim brojem učesnika i izlagača, kao i Sajam suvenira.

Rekordni broj izlagača i posetilaca iz svih delova sveta potvrđuje regionalni i međunarodni karakter ovog centralnog turističkog događaja.

U šest hala Beogradskog sajma više od 1.100 izlagača iz 56 zemalja sveta predstavilo je turističku ponudu, kulturu i običaje, vina i specijalitete kojim očaravaju turiste i goste.

Sajam je i ove godine otvorio premijer Srbije Aleksandar Vučić, a podršku manifestaciji pružio je potpredsednik vlade i resorni ministar Rasim Ljajić.

Zapažen nastup ostvarila je Crna Gora, zemlja partner ovogodišnjeg sajma, a tokom sajma najavljeni su novi projekti koji dodatno učvršćuju inače dobre međudržavne odnose i kvalitetnu ekonomsku saradnju sa Srbijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track