VAŽAN DAN ZA SRBIJU Mihajlović: Autoput Surčin - Obrenovac biće završen 2019.
Foto: Facebook Printscreen

Otvaranje radova na izgradnji te deonice Koridora 11

VAŽAN DAN ZA SRBIJU Mihajlović: Autoput Surčin - Obrenovac biće završen 2019.

InfoBiz -

BARIČ - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će autoput od Surčina do Obrenovca biti završen 2019. godine.

Mihajlović je na otvaranju radova na izgradnji te deonice Koridora 11 rekla da će, takođe, u novembru ove godine biti završen ceo autoput od Obrenovca do Preljine u dužini od 103 kilometara.

"Ovo je jedan od važnih dana za realizaciju infrastrukturnih projekata u Srbiji kada počinjemo da gradimo važnu deonicu autoputa Surčin - Obrenovac u okviru koje će biti izgrađen i veliki most preko Save. Svaki kilometar koji smo radili i koji ćemo tek uraditi - puta, pruge, mosta ... predstavlja našu posvećenost i odgovornost i pokazuje da sve to želimo da uradimo za budućnost naše dece", rekla je Mihajlović poželevši kineskom izvođaču radova CCCC sreću u izgradnji autoputa Surčin - Obrenovac.

Generalni direktor kineske kompanije "C hina Communications Construction Company Ltd", koja je glavni izvođač radova, Lu Šan je podsetio da je prilikom posete kineskog predsednika Ši Đin Pinga u junu prošle godine Srbiji potpisan ugovor za izgradnju autoputa Surčin - Obrenovac, a da je na Samitu Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u Rigi u novembru potpisan ugovor o zajmu Eksim banke Kine.Šan je naglasio da su se oni od tada pripremili za realizaciju tog projekta i obećao da će ga završiti na vreme.

"Obećavamo da ćemo izgraditi autoput što pre i po svim predviđenim standardima", rekao je on i zahvalio se Vladi Srbije i premijeru na dobroj saradnji.Šan je izrazio očekivanje da će taj projekat biti samo uvod u saradnju te kompanije sa Srbijom i na drugim projektima koji će doprineti razvoju srpske ekonomije što će biti "mostovi prijateljstva" dva naroda.V. D. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak kaže da je to javno preduzeće investitor projekta i da je ta deonica veoma komplikovana u graditeljskom smislu.On je poručio da će autoput od Surčina do Obrenovca biti urađen kvalitetno i na vreme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track