MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE:Kineska vlada namerava da finansira industrijski park u Srbiji
Foto: Zorana Jevtić

Unapređenje saradnje

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE:Kineska vlada namerava da finansira industrijski park u Srbiji

InfoBiz -

BEOGRAD - Kineska kompanija CRBC (China Road and Bridge Corporation) počela je pripremu izgradnje industrijskog parka u Srbiji, što podržava kineska vlada koja je zainteresovana da finansira taj projekat, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović razgovarao je sa predsednikom CRBC Lu Šanom koji je potvrdio da će industrijski park biti izgrađen u kratkom roku.

Deo tog parka namenjen je agroindustriji.

"Cilj je da se što više renomiranih kineskih kompanija uključi u projekat, kako bi se obezbedila snažna trgovinska razmena poljoprivrednim proizvodima i time obezbedio dugoročan izvoz srpskih proizvoda na tržište Kine", navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

Dodaje se da je kineska vlada izrazila spremnost da finansira projekat i da će "biti preduzeti najveći napori da prvi rezultati budu vidljivi do kraja godine".

U saopštenju nije navedeno gde će biti industrijski park, a mediji navode da će na lokaciji u blizini Pupunovog mosta, koji su gradili Kinezi, biti izgrađen logistički centar u agrozoni za izvoz u Kinu.

Kineska kompanija CRBC je glavni izvođač u nekoliko velikih infrastruktunih projekata u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track