Najnovije vesti

MIHAJLOVIĆEVA: Duž Koridora 10 otvoreno 55 fabrika i pogona
Foto: Ministarstvo Građevine, Saobraćaja I Infrastrukture

Ministarka podseća da su svi uzimali pare, a niko ga nije završio

MIHAJLOVIĆEVA: Duž Koridora 10 otvoreno 55 fabrika i pogona

Biznis

BEOGRAD - Politička stabilnost, dobra putna infrastruktura, brzo dobijanje građevinskih dozvola - najvažniji su za privlačenje stranih investicija, a do sada je duž Koridora 10 otvoreno 55 fabrika i pogona, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je navela da će ove godine biti završena deonica auto puta Obrenovac- Preljina dužine 103 kilometara na Koridoru 11, da će se nastaviti sa izgradnjom regionalnih ali i autoputeva, kao i železničke infrastrukture.

"Koliko su pričale sve prethodne vlade o Koridoru 10 i nijedna ga nije završila. Zato je teretni saobraćaj otišao preko Bugarske i Rumunije iako im je to duži put. Oni pre nas su uzimali kredite, pričali o izgradnji Koridora 10 i niko ništa nije uradio", rekla je Mihajlović gostujući na TV Pink.

Foto: Fonet/Slobodan Miljević
Foto: Fonet/Slobodan Miljević

Ona je dodala da je prošle godine 3,5 miliona automobila bilo više nego 2015. godine na srpskim autoputevima, jer je uređena putna infrastruktura. Govoreći o dolasku stranih investitora ona je rekla da svaki investor gleda koliko je država politički stabilna, te da niko neće da uloži u nestabilnu državu.

"Mi smo jedina država u regionu koja ima političku stabilnost", pojasnila je ona i dodala da se danas građevinske dozvole dobijaju za šest dana, a ne kao ranije kada je prosek bio 285 dana pa i više godina za dobijanje dozvole.

Upitana da li će u građevinskim radovima na važnim infrastrukturnim projektima doći do zastoja zbog predsedničkih izbora, ona je rekla da nema stajanja, da zastoja nije bilo ni za parlamentarne izbore pa neće biti ni sada.

(Tanjug/Pink/Foto: Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...