DŽEJMS RUF ODUŠEVLJEN BIZNIS FORUMOM: Kopaonik je divan!
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ocena šefa Misije MMF

DŽEJMS RUF ODUŠEVLJEN BIZNIS FORUMOM: Kopaonik je divan!

InfoBiz -

BEOGRAD/KOPAONIK - Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Džejms Ruf, oduševljen je organizacijom i kvalitetom diskusija na upravo završenom, 24. po redu Kopaonik biznis forumu, za koji kaže da je jedna od najboljih konferencija takve vrste na kojoj je učestvovao.

"Ovo je bio najbolji trenutak da se MMF kao finansijska grupa pojavi na Kopaonik biznis forumu. Mislim da je bivši šef stalnog predstavništva MMF-a u Srbiji, gospodin Kim (Deheng) koji je bio pre Sebastijana (Sose), ranije učestvovao, ali je ovo verovatno prvi put da je na Forum došao ceo tim i da smo bili uključeni u mnogo različitih događaja", izjavio je Ruf.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Kaže da je za njega učešće na Forumu bilo izuzetno iskustvo i zaista lep događaj. "Učestvovao sam na mnogo skupovima ove vrste na ranijoj funkciji, kada sam bio šef stalnog predstavništva MMF-a za ceo region Centralne i Istočne Evrope sa sedištem u Varšavi, i mogu da kažem da je ovo jedna od najboljih konferencija na kojoj sam bio".

Prema njegovim rečima, kvalitet diskusija na Kopaoniku je bio odličan i zastupljenost je bila sjajna, jer su tu bili svi - premijer, cela vlada, centralna banka, ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi, bankari.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

"Smatram da je jako dobro što su svi oni uključeni u razgovore o najboljem putu za napredak Srbije. Takođe mislim da je postignut visok nivo konsenzusa o daljem putu Srbije, i da je on u velikoj meri na liniji programa Vlade, koji MMF podržava. Dobro je videti, takođe, na koliku podršku taj program Vlade, koji podržava i MMF, nailazi u akademskoj i u poslovnoj zajednici u Srbiji", ističe Ruf.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Šefu Misije MMF-a za Srbiju se jako dopao i zimski skijaški centar Kopaonik."Ski centar je divan. Nisam mnogo toga obišao, jer sam celog prvog dana bio na konferencijama, a drugog dana je, nažalost, bila prilično gusta magla i nije bilo mogućnosti da malo skijam, ali se nadam da ću pre odlaska sa Kopaonika imati priliku da skijam ako me posluže vremenske prilike", rekao je sagovornik.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Na pitanje sa kakvim će utiscima ovaj put napustiti našu zemlju, naglašava da iz "Srbije uvek odlazi sa lepim utiscima".

"Ono zbog čega uživam u poslu koji obavljam u Srbiji je što imam izvrsne odnose sa srpskim partnerima. Često se ne slažemo po nekim pitanjima, imamo vrlo žive debate, ali smo u isto vreme i jako dobri prijatelji. Naši su odnosi profesionalni i prijateljski, i to jako cenim. Žao mi je, ali nemam da kažem bas ništa loše", rekao je Ruf u šali.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Vesti 10.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track