Šef Misije MMF: Oduševljen sam biznis forumom na Kopaoniku!
Foto: Aleksandar Jovanović

Šef Monetarnog fonda o Srbiji

Šef Misije MMF: Oduševljen sam biznis forumom na Kopaoniku!

InfoBiz -

Mislim da je postignut visok nivo konsenzusa o daljem putu Srbije, i da je on u velikoj meri na liniji programa Vlade, koji MMF podržava

Džejms Ruf oduševljen je organizacijom i kvalitetom diskusija na upravo završenom, 24. po redu Kopaonik biznis forumu (KBF).

Kako je rekao, za njega je to jedna od najboljih konferencija takve vrste na kojoj je učestvovao.- Ovo je bio najbolji trenutak da se MMF kao finansijska grupa pojavi na forumu. Mislim da je bivši šef stalnog predstavništva MMF u Srbiji, gospodin Kim (Deheng), koji je bio pre Sebastijana (Sose), ranije učestvovao, ali je ovo verovatno prvi put da je na forum došao ceo tim i da smo bili uključeni u mnogo različitih događaja - izjavio je Ruf.Prema njegovim rečima, kvalitet diskusija na Kopaoniku je bio odličan.- Smatram da je veoma dobro što su svi oni uključeni u razgovore o najboljem putu za napredak Srbije. Takođe mislim da je postignut visok nivo konsenzusa o daljem putu Srbije, i da je on u velikoj meri na liniji programa Vlade, koji MMF podržava. Dobro je videti, takođe, na koliku podršku taj program Vlade, koji podržava i MMF, nailazi u akademskoj i poslovnoj zajednici u Srbiji - ističe Ruf.Na pitanje s kakvim će utiscima otići iz zemlje, naglašava da „iz Srbije uvek odlazi s lepim utiscima“.- Uživam u poslu koji obavljam u Srbiji zbog toga što imam izvrsne odnose sa srpskim partnerima. Često se ne slažemo po nekim pitanjima, imamo vrlo žive debate, ali smo u isto vreme i jako dobri prijatelji. Žao mi je, ali nemam da kažem baš ništa loše - rekao je Ruf u šali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja