(FOTO) NJIH 11 DOBILO JE AUTOMOBILE: Srećnicima u igri s fiskalnim računima uručeni ključevi fijata!
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Htela ih sreća

(FOTO) NJIH 11 DOBILO JE AUTOMOBILE: Srećnicima u igri s fiskalnim računima uručeni ključevi fijata!

InfoBiz -

KRAGUJEVAC - Dobitnicima u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" svečano su danas u Kragujevcu uručeni ključevi automobila Fijata 500L.

1 / 3 Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ključeve im je uručio državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Željko Ožegović, a reč je o 11 automobila čiji su dobitnici izvučeni u prvom izvlačenju nagradne igre.Iako je izvučeno 12 dobitnika, uručeni su ključevi za 11 jer je dvanaesti dobitnik maloletan, pa po zakonu ne može da učestvuje u nagradnoj igri.

Novi vlasnici fijata 500 L odvezli su svoje automobile u Sremsku Mitrovicu, Vrbas, Obrenovac, Kraljevo, Valjevo, Subotica, Novi Sad, Smederevo, Niš i Beograd.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Među njima je i Nada Jovanović iz Kraljeva, koja je poslala desetak koverata, i nagradu, kaže, ni slučajno nije očekivala jer je za nju to bila zabava.

- Račune uvek i tražim bilo šta da kupim, uvek se raspravljam sa trgovcima..., rekla je Nada i dodala da je trenutak kad je saznala da je dobila auto za nju bio veliki šok. Porodica Jovanović nikada nije imala automobil, novi će sada voziti njihove dve ćerke, ali i Nada se nada da će moći da položi vožnju, iako ima 68 godina, jer bi volela da vozi.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vlasnik novog automobila od danas je i porodica Pejić iz Beograda, čiji su se mlađi članovi , sinovi Lazar i Luka, pošebno obradovali nagradi. Njihov otac Gordan Pejić kaže da su posali samo tri koverte i da su oduševljeni nagradom.

- Supruga je poslala koverte, ona i srednji sin su priželjkivali automobil i ostvarila im se želja. Imamo i bebu od kuće, pa nam je trebao još jedan auto, koji smo planirali da kupimo, a eto dobili smo ga - rekao je Petrić.

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave Željko Ožegović zahvalio je građanima na učešću u nagradnoj igri i na tome što doprinose borbi protiv sive ekonomije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Igra ima 742 nagrade, vredne nagrade, ali nije to najvažnije, najvažnije je da shvatimo da je bitno da se plaća porez - rekao je Ožegović novinarima nakon svečanog uručenja ključeva. Ožegović je podsetio da je vlada 2017. i 2018. godinu proglasila godinama borbe protiv sive ekonomije. Kako je dodao, kampanja za borbu protiv sive ekonomije je usmerena upravo ka tome da napravimo bolju državu i društvo, za bolje puteve, bolnice, škole.

Zahvalio se i privrednim subjektima koji su učestvovali u nagradnom fondu, jer je, podvukao je, vazno napraviti fer i konkurentno privredno okruženje za njihovo poslovanje.

- Ovo danas je dokaz da je sve moguće i da svako od građana može da bude na mestu ovih ljudi koji su danas podigli svoje nagrade - rekao je Ožegović.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović istakla je da su u borbi protiv sive ekonomije, država, građani i privreda na zajedničkom zadatku izgradnje boljeg društva u kojem svi plaćamo porez i u kojem se odgovorno i pošteno posluje. Jovanović je naznačila da je u februaru zabeležen porast od 25 odsto u izdavanju fiskalnih računa u odnosu na prethodni period, kao i da raste svest građana o štetnosti sive ekonomije, crnog tržišta i nelegalnog zapošljavanje.

Koverte ne šaljite na decu!

Ne šaljite koverte na imena maloletne dece i unuka, jer pravo učešća imaju samo punoletne osobe sa prebivalištem ili boravištem u Srbiji. U svakoj koverti mora biti najmanje ili 10 fiskalnih računa ili 10 slipova - potvrda za plaćanje karticom, minimalne vrednosti od 100 dinara po svakom računu ili slipu. Druge vrste računa i on-line nalozi ne mogu učestvovati u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi".

Fiskalni računi i slipovi moraju biti u odvojenim kovertama

Svaka koverta u kojoj fiskalni računi i slipovi budu pomešani smatraće se nevažećom. Svi računi ili slipovi u jednoj koverti mogu biti i sa istog prodajnog mesta.Samo koverte u kojima se nalazi deset fiskalnih računa ili deset slipova, minimalne vrednosti od 100 dinara, ne starijih od 1. januara 2017. biće smatrane ispravnim, a sve neispravne koverte biće diskvalifikovane ukoliko budu izvučene.

Drugo izvlačenje će se održati u subotu 18. marta u 17.45 sati, u direktnom TV prenosu na RTS, a u njemu će učestvovati koverte poslate do 17.marta u 23 časa i 59 minuta. Poslednje, četvrto izvlačenje je 31. marta, a koverte mogu da se šalju do 30. marta u 23 časa i 59 minuta. Osobe zaposlene u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvu finansija, Poreskoj upravi, Državnoj lutriji Srbije, Republičkom sekretarijatu za javne politike i NALED-u ne mogu učestvovati u igri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track