VUČIĆ NA OTVARANJU NOVOG POGONA U RUMI: Ovde sve vrvi od života i novih fabrika!
Foto: Printscreen

Svečano otvoren novi pogon u francuskoj fabrici

VUČIĆ NA OTVARANJU NOVOG POGONA U RUMI: Ovde sve vrvi od života i novih fabrika!

InfoBiz -

RUMA - Premijer Aleksandar Vučić danas je boravio u poseti Rumi gde je otvorio novi pogon u fabrici Hačinson i naglasio da su u tom gradu, samo u martu, čak 124 žitelja dobila posao.

Foto: Printscreen Pink
Foto: Printscreen Pink

Reč je o francuskom proizvođaču gumenih creva za rashladne uređaje na automobilima.

- Srećan sam što Hačinsonu dobro ide, izigravao sam ovde radnika čitavih 30 sekundi... Mislio sam da ću to gumeno crevo da postavim očas, ali... Srećan sam što imamo obučene radnike - rekao je Vučić što je nasmejalo domaćine i zvanice na svečanom otvaranju.

Foto: Printscreen Pink
Foto: Printscreen Pink

Vučić se zahvalio radnicima Hačinsona na gostoprimstvu rekavši da je ponosan na njih i da upravo zbog takvih strani investitori dolaze i nastaviće da dolaze u Srbiju. "Živela Ruma, živela Srbija", reči su kojima je Vučić završio svoje obraćanje upravi i radnicima novog pogona. Novinarima se za kraj obratio rečima da na putu za Beograd obrate pažnju koliko je novih fabrika otvoreno.

Vučić je potvrdio da će se uskoro sastati i s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, koji je, kako kaže Vučić, uvek i pre svega orijentisan na ekonomska pitanja i investicije. Vučić je dodao da će se razgovarati i o dolasku ruskih investitora u Srbiju, ali i usmeravanju proizvodnje u srpskim pogonima na finalne proizvode.

Foto: Printscreen Pink
Foto: Printscreen Pink

Podsetimo, francuska fabrika Hačinson otvorena je 2016, prostire se na 6.000 kvadratnih metara i zapošljava 200 radnika. Kako je ranije najavilo rukovodstvo opštine Ruma, do kraja 2017. posao u francuskoj kompaniji trebalo bi da dobije još 400 ljudi, a predstavnici kompanije istakli su da će gumena creva biti namenjena kako za Srbiju, tako i za izvoz u Italiju i Nemačku.

Radnici su za posao u Hačinsonu obučavani u Poljskoj, a opština Ruma je toj kompaniji u julu 2015. ustupila 7,8 hektara zemljišta na kojem je izgrađen sadašnji proizvodni pogon.Investicije Hačinsona u Rumi trebalo bi da dostignu oko 7,3 miliona evra, a Vlada Srbije se obavezala da će finansirati izgradnju prečistača za tu kompaniju, čija je predračunska vrednost oko 900 hiljada evra.Hačinson snabdeva automobilske gigante poput Mercedesa, Fijata, Suzukija i Renoa.

(EPK/Foto: Printscreen)

POGLEDAJTEBONUS VIDEO:

Vesti 23 03: Evo na koliko godina robije je osuđen muž Marije Ferizović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track